Στην Κύπρο βρίσκεται ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έφτασε στο παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου στις 3 το μεσημέρι.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας αναμένεται να προχωρήσει σε ανακοινώσεις κατά την συνεδρίαση της λεγόμενης »Βουλής», η οποία αποτελεί την πρώτη στάση της διήμερης επίσκεψής του στα κατεχόμενα.


Σύμφωνα με το Γραφείο της τουρκικής Προεδρίας, η επίσκεψη πραγματοποιείται κατόπιν πρόσκλησης του Τ/κ ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, και στο πλαίσιο αυτής ο Ερντογάν θα προσφωνήσει την «βουλή» και θα συμμετάσχει στην παρέλαση για την επέτειο της τουρκικής εισβολής. Επίσης θα πραγματοποιηθεί συνάντηση Ερντογάν – Τατάρ όπου θα συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και όλο το φάσμα των σχέσεων Τουρκίας – ψευδοκράτους. Θα ανταλλάξουν απόψεις για το Κυπριακό, προστίθεται. Ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Τ/κ ηγέτη, όπως αναφέρεται, θα παρευρεθούν σε μαζική τελετή για τα εγκαίνια έργων υποδομής που έχουν ολοκληρωθεί στα κατεχόμενα.


Παράλληλα, θεωρείται δεδομένο ότι ο Ταγίπ Ερντογάν θα προβεί σε εξαγγελίες που στόχο θα έχουν την ενίσχυση του κατοχικού καθεστώτος. Επίκεντρο των αναφορών του θα είναι, όπως εκτιμάται, η περίκλειστη περιοχή Αμμοχώστου, όπου οι παράνομες εργασίες προετοιμασίας ολοκληρώθηκαν χθες από τις κατοχικές αρχές και επιθεωρήθηκαν από τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!