Συμφωνία για την προμήθεια εμβολίων που προβλέπει την αγορά 1,8 δισ. δόσεων του εμβολίου των Pfizer-BioNTech θα κλείσει τις επόμενες ημέρες η Ευρωπαϊκή Ένωση , όπως δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. 

Όπως τόνισε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: "Εργαζόμαστε μαζί με τις Biontech/Pfizer επί νέου συμβολαίου, κάτι που θα εξασφαλίσει 1,8 δισ. δόσεις για την περίοδο 2021-2023. Θα το κλείσουμε το συμβόλαιο τις προσεχείς ημέρες. Θα διασφαλίσει τις αναγκαίες δόσεις για τη χορήγηση ενισχυτικών δόσεων που θα αυξήσουν την ανοσία".

Σημειώνεται πως νωρίτερα, Ευρωπαίος αξιωματούχος είχε δηλώσει στο Reuters ότι η Ένωση έκλεισε με τις Pfizer-BioNTech συμφωνία για την προμήθεια 1,8 δισ. δόσεων, που αποτελεί το μεγαλύτερο τέτοιο συμβόλαιο παγκοσμίως. 

Η συγκεκριμένη συμφωνία επαρκεί για την κάλυψη του πληθυσμού των 450 εκατ. κατοίκων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τα επόμενα δύο χρόνια. Είναι το τρίτο συμβόλαιο που συμφωνείται ανάμεσα στην Ένωση και τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν ήδη συμφωνήσει για την προμήθεια 600 εκατομμυρίων δόσεων αυτόν τον χρόνο βάσει των δύο προηγούμενων συμβολαίων.


ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!