Με τίτλο «Ο ρόλος της Τουρκίας στη διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων είναι καθοριστικός» δημοσιεύονται στην εφημερίδα «Σαμπάχ» δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, ο οποίος τάσσεται κατά της επιβολής κυρώσεων στην Τουρκία.

«Τόσο η Τουρκία όσο και η Ελλάδα είναι σύμμαχοί μας στο ΝΑΤΟ. Είναι λυπηρό για μας που υπάρχει τέτοια ένταση μεταξύ τους. Ελπίζουμε ότι αυτό το ζήτημα μπορεί να επιλυθεί ειρηνικά. Δεν τασσόμαστε υπέρ των απειλών επιβολής κυρώσεων, προκειμένου να ξεπεραστούν οι διαφορές. Οι διαπραγματεύσεις είναι ο καλύτερος τρόπος για την ειρηνική επίλυση μιας διαφοράς και ελπίζουμε ότι οι διαπραγματεύσεις θα βασίζονται στον αμοιβαίο σεβασμό. 

Η Τουρκία είναι στρατηγικός σύμμαχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δύο σημαντικά ζητήματα. Η ασφάλεια είναι το πρώτο λόγω της ανακοπής των παράτυπων μεταναστών. Το δεύτερο είναι οι προσπάθειές μας για διαφοροποίηση των ενεργειακών πόρων. Φοβόμαστε ότι εάν απειλήσουμε την Τουρκία με κυρώσεις, θα θέσουμε σε κίνδυνο το υφιστάμενο επίπεδο συνεργασίας στα δύο αυτά σημαντικά θέματα».

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!