Διαδικτυακή εκδήλωση για την «Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας» στην Τουρκία ακυρώθηκε λόγω έντονων αντιδράσεων. Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, η εκδήλωση την οποία διοργάνωναν τα πανεπιστήμια της Άγκυρας, της Κωνσταντινούπολης και της Θράκης με την αρωγή της πρεσβείας της Ελλάδας στην τουρκική πρωτεύουσα, θα γινόταν το μεσημέρι της Τρίτης (9/2). Μάλιστα, στην εκδήλωση είχε προγραμματιστεί να γίνει ιδιαίτερη αναφορά στον Γιώργο Σεφέρη.

Ωστόσο, οι έντονες αντιδράσεις που υπήρξαν σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης και στα social media φαίνεται πως οδήγησαν στη ματαίωση της εκδήλωσης. «Την ώρα που οι Έλληνες καταπιέζουν τους "Τούρκους" της Δυτικής Θράκης και προσπαθούν να τους εξαφανίσουν, κάποιοι διοργανώνουν "Ημέρες Ελληνικής Γλώσσας"», ανέφεραν ΜΜΕ όπως η Yeni Akit και η Dirilis Postasi.

To Πανεπιστήμιο της Άγκυρας με ανακοίνωση του αναφέρει πως «η εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας που είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο επιστημονικής δραστηριότητας, ακυρώθηκε επειδή δημιουργήθηκε μια λανθασμένη εντύπωση στον σκοπό της»

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!