Η γαλλική φαρμακευτική εταιρία Sanofi συμφώνησε με τις ανταγωνίστριες Pfizer - BioNTech να παραγάγει το εμβόλιο τους κατά της Covid-19, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στον τομέα της φαρμακευτικής βιομηχανίας. Η παραγωγή θα ξεκινήσει κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους και ειδικότερα, θα παραχθούν 125.000.000 δόσεις από το καλοκαίρι και μετά.

Η Sanofi ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε ότι θα δώσει στον αμερικανικό όμιλο Pfizer και τη γερμανική εταιρία βιοτεχνολογίας BioNTech πρόσβαση στις γραμμές παραγωγής της από το καλοκαίρι του 2021. Οι παραγωγοί του εγκεκριμένου κατά της Covid-19 εμβολίου συναντούν πράγματι δυσκολίες στην παραγωγή του σε πολύ μεγάλη κλίμακα, γεγονός που έχει φέρει δυσαρέσκεια και αντιδράσεις στην Ε.Ε. Έτσι, η Sanofi «θα αναλάβει τα τελευταία στάδια της παρασκευής, ώστε να παρασχεθούν περισσότερες από 125 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η παραγωγή για έναν ανταγωνιστή είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Ολιβιέ Μποζιγιό, επικεφαλής της εταιρίας στη Γαλλία, στον ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Πρόσθεσε πως «το διακύβευμα δεν είναι οικονομικό, αλλά αφορά στη δυνατότητα διανομής τους το ταχύτερο δυνατό». 

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!