Τέσσερα γαλλικά Rafale στέλνει η Γαλλία στην Ελλάδα για ασκήσεις και συνεκπαίδευση με τους Έλληνες πιλότους των Mirage. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι Γάλλοι δεν επιθυμούν αποσπασματική παρουσία στην Ελλάδα, αλλά θα πετούν σταθερά στο πλευρό των Ελλήνων πιλότων, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν τα γαλλικά μαχητικά. Έτσι, σε λίγο καιρό εκτός από τα σαουδαραβικά F-15 στην Κρήτη, θα έχουμε και γαλλικά Rafale στην Τανάγρα.

Παράλληλα, την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να έρθει στη Βουλή, στην Επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων, η σύμβαση του υπουργείου Άμυνας για την απόκτηση 18 γαλλικών μαχητικών «Rafale» (6 καινούργια και 12 μεταχειρισμένα από τη γαλλική Πολεμική Αεροπορία) έναντι 2,32 δισ. (1,92 δισ. ευρώ, χωρίς κρατήσεις, τα αεροσκάφη συν ακόμη 400 εκατ. ευρώ, χωρίς κρατήσεις, για τα όπλα τους).

Μάλιστα όπως αναφέρει το Newpost ήδη Αθήνα και Παρίσι βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή και έχει «κλειδώσει» η επίσκεψη της Φλοράνς Παρλί στην Ελλάδα για να παρευρεθεί στην τελετή των υπογραφών μεταξύ της Γενικής Διεύθυνσης Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων με τη Dassault Aviation. 

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!