Λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής εταιρείας περί 90% αποτελεσματικότητας του εμβολίου, ο πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Θάνος Δημόπουλος, έκανε ορισμένες σημαντικές διευκρινίσεις.

Το πρωτεύον καταληκτικό σημείο κατά τον πρύτανη του ΕΚΠΑ είναι πως το εμβόλιο εμφανίζει 90% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη της λοίμωξης COVID-19 σε άτομα που δεν έχουν προηγουμένως νοσήσει από τον ιό. Δηλαδή, προσφέρει προστασία 28 ημέρες μετά τη χορήγηση της πρώτης δόσης του κατά τον εμβολιασμό με δύο δόσεις.

«Η μελέτη συνεχίζεται και η τελική ανάλυση θα πραγματοποιηθεί όταν καταγραφούν συνολικά 164 επιβεβαιωμένα περιστατικά COVID-19 στους συμμετέχοντες, καθώς στην παρούσα ανάλυση συμπεριελήφθησαν 94 περιπτώσεις», τόνισε ο κ. Δημόπουλος, ο οποίος ενημέρωσε ότι εντός της τρίτης εβδομάδας του Νοέμβρη θα είναι διαθέσιμα τα απαραίτητα δεδομένα ασφαλείας, ώστε να κατατεθεί στον FDA αίτηση για Εγκριση Επείγουσας Χορήγησης.

«Αναμένεται ότι εντός του 2020 θα παραχθούν 50 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου που συνολικά θα ανέλθουν σε 1.3 δισεκατομμύρια δόσεις το 2021», κατέληξε.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!