Τη στιγμή που τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2 χιλιάδες ημερησίως και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για πενταψήφιο αριθμό, εάν δεν τηρήσουμε τα νέα μέτρα, υπάρχουν ακόμα και τώρα κάποιοι που αρνούνται ότι υπάρχει Κορωνοϊός. 

Μάλιστα σε διεθνή έρευνα που δημοσιεύτηκε πρόσφατα οι Έλληνες κατατάσσονται δεύτεροι στον κόσμο, πίσω μόνο από τους Νιγηριανούς, θεωρώντας υπερβολικά τα όσα έχουν ειπωθεί για την επικινδυνότητα και το πόσο θανατηφόρος είναι ο κορονοϊός. Ενώ στην δυσπιστία για τα εμβόλια η Ελλάδα βρίσκεται στην 5η θέση παγκοσμίως.

Ο Ηλίας Μόσιαλος αναφέρθηκε ευθέως σε "ψεκασμένους", σχολιάζοντας την έρευνα που δείχνει ότι οι Έλληνες είναι λαός που πιστεύει σε θεωρίες συνωμοσίας για τους θανάτους από κορωνοϊό. Οι αντιρρησίες της υγείας συνεχίζουν να θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των πολιτών, πλάθοντας σενάρια συνωμοσιολογίας και καλλιεργώντας μια κουλτούρα παραβατικής συμπεριφοράς, εις βάρος των συνανθρώπων μας. Παρά το γεγονός ότι ολόκληρος ο πλανήτης «φλέγεται από την λαίλαπα» του κορωνοϊού, κάποιοι επιμένουν να παρακούν τις συστάσεις των ειδικών, χωρίς φόβο.