Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020Στο στρατιωτικό νοσοκομείο «Walter Reed» εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Ντόναλντ Τραμπ λαμβάνοντας ως θεραπεία ένα πειραματικό «κοκτέιλ» φαρμάκων, την ώρα που άπαντες στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού προσπαθούν να ερμηνεύσουν τον αντίκτυπο της ασθένειας του προέδρου από την νόσο Covid-19 μερικές μόλις εβδομάδες πριν τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.


Το κοκτέιλ θεραπείας του Τραμπ


Ο Λευκός Οίκος έχει επιβεβαιώσει ότι ο Πρόεδρος Τραμπ λαμβάνει μια πειραματική θεραπεία αντισωμάτων τα οποία φαίνεται ότι μπορούν να καταπολεμήσουν μια βασική πρωτεΐνη του ιού SARS-CoV-2. που προκαλεί την νόσο COVID-19. Κάποια αντισώματα προέρχονται από άνθρωπο που έχει ήδη αναρρώσει από την ασθένεια και άλλα από το ανοσοποιητικό σύστημα ποντικού, το οποίο μολύνθηκε από την ιό σε εργαστήριο. Πειράματα που έχουν διεξαχθεί σε εργαστήρια δείχνουν ότι αυτή η πειραματική θεραπεία έχει μειώσει το ιικο φορτίο σε χάμστερς και πιθήκους μακάκους.


Η φαρμακευτική εταιρεία Regeneron που παρασκευάζει αυτό το κοκτέιλ φαρμάκων διεξάγει μια παράλληλη έρευνα σε ανθρώπους που έχουν νοσήσει από την Covid-19, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινώσει αποτελέσματα. Παράλληλα ο Αμερικανός πρόεδρος λαμβάνει και Remdesivir. Ένα αντιικό φάρμακο που αναπτύχθηκε από την Gilead Sciences, αρχικά για τη θεραπεία του ιού της ηπατίτιδας C, το οποίο έχει αποτελέσματα και κατά του Έμπολα. Το συγκεκριμένο φάρμακο χρησιμοποιείται και για την νόσο Covid-19 χωρίς οι επιστήμονες να έχουν κατανοήσει ακριβώς τον τρόπο με τον οποίον επιβραδύνει την εξέλιξη της ασθένειας.


Η κατάσταση της υγείας του


Ο Ντόναλντ Τραμπ πάντως είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση, παρουσιάζει ωστόσο σημάδια κόπωσης και έχει πυρετό, όπως δήλωσε νωρίτερα ο γιατρός του προέδρου των ΗΠΑ, Σον Κόνλεϊ. Παρ' όλα αυτά, ο Τραμπ μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο στρατιωτικό νοσοκομείο Walter Reed, προληπτικά, ώστε να λάβει την καλύτερη δυνατή φροντίδα, αλλά και να διασφαλιστεί ο απόλυτος έλεγχος των εξερχομένων πληροφοριών. 


Την ίδια ώρα άλλα δύο στελέχη του επιτελείου Τραμπ διαπιστώθηκε ότι έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό: Πρόκειται για τον Μπιλ Στέπιεν, επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Αμερικανού προέδρου και την Κέλιαν Κόνγουεϊ, πρώην σύμβουλό του, που όμως είχε βρεθεί για διάφορους λόγους στον Λευκό Οίκο τις προηγούμενες ημέρες.


Προτού ο Αμερικανός πρόεδρος επιβιβαστεί στο ελικόπτερο, στο οποίο έφτασε όρθιος και βαδίζοντας κανονικά, απηύθυνε σύντομο τηλεοπτικό μήνυμα στον αμερικανικό λαό.


«Θέλω σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη. Πηγαίνω στο νοσοκομείο Walter Reed και νιώθω πολύ καλά. Θέλω να βεβαιωθούμε ότι όλα θα πάνε καλά. Η Πρώτη Κυρία είναι πολύ καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Το εκτιμώ. Δεν θα το ξεχάσω ποτέ» ανέφερε στο μήνυμά του ο Ντόναλντ Τραμπ.


.ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!