Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020


Το πραγματικό Διαφάνι και όχι το Διαφάνι από τις «Άγριες Μέλισσες» βρίσκεται στην Κάρπαθο και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική ακτή του νησιού. 

Είναι ένα μικρό γραφικό ψαροχώρι με ένα μικρό λιμανάκι, που είναι το επίνειο του παραδοσιακού και ιστορικού χωριού Όλυμπος.

Πρόκειται μάλιστα για έναν καταπληκτικό τόπο ότι πρέπει για ήσυχες διακοπές σε ένα υπέροχο περιβάλλον που προσφέρει φιλόξενα την ντόπια κουζίνα και φρέσκο ψάρι στα παραθαλάσσια ταβερνάκια της.


Σύμφωνα με το karpathos.gr το Διαφάνι μπορεί κανείς να το προσεγγίσει κανείς με καΐκι από την Κάρπαθο ή οδικώς. 

Απέχει 70 χλμ. από την πρωτεύουσα. Η περιοχή κατοικείται από τα αρχαία χρόνια ενώ οι αρχαιολογικές ανασκαφές έφεραν στο φως ένα μυκηναϊκό τάφο και άλλα σημαντικά ευρήματα που φυλάσσονται στο Βρετανικό μουσείο.

Οι βοτσαλωτές παραλίες Διαφάνι και Βανάντα φημίζονται για τα καθαρά νερά τους, ενώ στο χωριό Διαφάνι υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτιο και φρέσκα ψάρια στις παραλιακές ταβέρνες του χωριού.


Από εδώ με καίκια μπορείτε να επισκεφθείτε το νησί της Σαρίας, που βρίσκεται βόρεια της Καρπάθου, και εκεί να απολαύσετε το μπάνιο σας σε απόμακρες αλλά καταγάλαγες παραλίες. 

Στην Σαρία σώζονται ερείπια αραβικού οικισμού και αποτελεί προστατευμένη περιοχή του ευρωπαϊκού προγράμματος NATURA.

Από το Διαφάνι πάλι με καΐκι μπορείτε να φθάσετε στο πιo ήσυχο μικρό λιμάνι, στο γραφικό οικισμό Τρίστομο. Εκεί θα δείτε μικρά νησιώτικά σπίτια και ψαροκάικα.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!