Μία μελέτη Πανεπιστημίου στο Σιάτλ προβλέπει την πορεία της πανδημίας σε κάποιες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα και αναφέρει ότι οι θάνατοι στη χώρα μας χωρίς επιπλέον μέτρα αναμένονται γύρω στους 4.000 έως την 1η Φεβρουαρίου του 2021.

Ο Αθανάσιος Τσακρής, καθηγητής μικροβιολογίας και Διευθυντής εργαστηρίου μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε την μελέτη του Πανεπιστημίου Ουάσιγκτον στο Σιάτλ, η οποία προβλέπει την εξέλιξη της πανδημίας για κάποιες χώρε μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με τα μέτρα που ισχύουν αυτή τη στιγμή και σύμφωνα με τη συγκεκριμένη μελέτη αναμένονται γύρω στους 4.000 θανάτους από κορονοϊό στην Ελλάδα έως την 1η Φεβρουαρίου του 2021.

Εάν ληφθούν πιο δραστικά μέτρα και υπάρξει γενικευμένη χρήση της μάσκας, ο αριθμός των θανάτων θα είναι αρκετά μικρότερος, περίπου γύρω στις 3.000, ενώ αν τα πράγματα χαλαρώσουν τότε η πρόβλεψη κάνει λόγο για 14.000 νεκρούς. Σύμφωνα με τον κ. Τσακρή η μελέτη είναι ενδεικτική του πόσο αποτελεσματικά λειτουργούν τα μέτρα και πόσο δραστικά είναι για ττη δημόσια υγεία.

Ακόμα είπε ότι η επιτροπή λοιμωξιολόγων θα προτείνει πιθανώς κάποια επιπλέον μέτρα τις επόμενες ημέρες και από εκεί και πέρα η κυβέρνηση θα αποφασίσει ποια και πώς θα τα εφαρμόσει, λαμβάνοντας υπόψη τις οικονομικές και κοινωνικές παραμέτρους. Ένα από τα μέτρα που εξετάζονται είναι η απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!