Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2020Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ Σάκη Αρναούτογλου, το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει εκ νέου.

Τα ξημερώματα της Πέμπτης τα σύννεφα θα πυκνώσουν ξανά στο βορειοδυτικό κομμάτι, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη πιθανότητα διάσπαρτων βροχών στο κεντρικό-βόρειο Ιόνιο, περιοχές της Ηπείρου, δυτική Θεσσαλία και βόρεια-βορειοδυτική Στερεά.


Την Πέμπτη, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα υπάρχουν βροχοσύννεφα σε Ιόνιο, Ηπειρο και Θρακικό πέλαγος που θα δώσουν διάσπαρτες μπόρες και βροχές. Ειδικά για την Κέρκυρα αναμένονται το μεσημέρι και το απόγευμα καταιγίδες, με τα φαινόμενα να αποκτούν έντονο χαρακτήρα προς το ξημέρωμα της Παρασκευής στις βορειότερες περιοχές του Ιονίου και περιοχές της Ηπείρου.


Από το βράδυ της Πέμπτης μέχρι το πρωί της Παρασκευής, το σύστημα, επισήμανε ο Σάκης Αρναούτογλου, θα εναποθέσει σημαντικά ύψη βροχής, κυρίως σε Κέρκυρα, Παξούς και Ηπειρο. Τις επόμενες ώρες, ωστόσο, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και η διαταραχή θα κινηθεί ανατολικά και σε άλλες περιοχές στα δυτικά, με πιθανότητα φαινομένων τοπικού χαρακτήρα.


Κατά τον κ. Αρνατούτογλου, πιθανώς πιο αξιόλογες βροχές, το απόγευμα της Παρασκευής, αναμένονται στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, ενώ το βράδυ τα σύννεφα θα πυκνώσουν και σε Πελοπόννησο και Στερεά και στα υπόλοιπα κεντρικά και βόρεια.


Η διαταραχή του καιρού, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, θα κινηθεί πιο ανατολικά και κατά τη διάρκεια του Σαββάτου θα εκδηλωθούν μπόρες στο βορειοανατολικό κομμάτι του Αιγαίου και, ενδεχομένως, και πιο νότια, στις Κυκλάδες. Ο καιρός στη συνέχεια θα βελτιωθεί.


Σε ό,τι αφορά την Κυριακή ο καιρός θα ψυχράνει στη βόρεια Ελλάδα, λόγω μιας… μίνι ψυχρής εισβολής που θα αρχίσει να κατεβαίνει από τα Βαλκάνια. Θα πρόκειται για «πιο ψυχρές αέριες μάζες έως και χειμωνιάτικου τύπου» τόνισε ο κ. Αρναούτογλου που θα έχουν ως αποτέλεσμα να κρυώσει αρκετά ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα.  

 

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!