Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020

Θέμα χρόνου είναι –αν επιβεβαιωθούν τα δημοσιεύματα στον σερβικό Τύπο- η έλευση και στην Ελλάδα της αλυσίδας «Mere», που είναι γνωστά ως τα «ρωσικά Lidl», προσφέροντας προϊόντα και υπηρεσίες ανάλογα με εκείνα της γερμανικής αλυσίδας.

Πρόκειται για μια εταιρεία με τεράστιο κύκλο εργασιών, που κατάφερε να κερδίσει ηγετική θέση στην αχανή αγορά της χώρας και τα τελευταία χρόνια επενδύει στην ανάπτυξή της στο εξωτερικό, «αντιγράφοντας» επί της ουσίας το μοντέλο της Lidl. Δηλαδή κυρίως μέσω προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και όχι επωνύμων, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στις όσο το δυνατόν πιο χαμηλές τιμές τις οποίες εξασφαλίζει μέσω συμφωνιών με μικρότερους παραγωγούς και προμηθευτές.

«Σύντομα κοντά σας», γράφει σε άπταιστα ελληνικά το site της αλυσίδας που έχοντας μπει ήδη δυναμικά σε χώρες όπως η Γερμανία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Εσθονία και η Κίνα, επεκτείνεται σε αγορές όπως αυτές της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Γαλλίας, των  ΗΠΑ, του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά και άλλες σε άλλες χώρες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία στον επίσημο ιστότοπό της.

Σύμφωνα με το menshouse.gr, ήδη περισσότερα από 1.200 σούπερ μάρκετ είναι ενεργά σε διάφορα σημεία του κόσμου και στοίχημα των Ρώσων είναι να καταφέρουν να «στεριώσουν» και στην πατρίδα μας, όπου είναι αλήθεια πως ο κλάδος έχει βιώσει τα τελευταία χρόνια σημαντική κρίση, ενώ στο παρελθόν το περιβάλλον έχει αποδειχθεί όχι πολύ ευνοϊκό για τους ξένους επενδυτές. Χαρακτηριστικότερο ίσως όλων είναι και το τελευταίο –χρονικά- τέτοιο παράδειγμα να είναι εκείνο της Aldi, επίσης γερμανικών συμφερόντων.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!