Δευτέρα 24 Αυγούστου 2020

Ένα ένα νέα φαγητά έχουν αρχίσει να μπαίνουν στην κατηγορία “superfoods”. Νέες έρευνες έχουν κατατάξει μάλιστα και το κρεμμύδι σε αυτή. Σύμφωνα με το olivemagazine.gr το κόκκινο κρεμμύδι μπορεί να γίνει ο πιστός μας σύμμαχος στην προστασία του οργανισμού με την αντικαρκινική του δράση.

Πέρα από την απίθανη γεύση που χαρίζει το κρεμμύδι σε όλα τα φαγητά, λοιπόν, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Guelph στο Oντάριο του Καναδά, έχει και απίστευτες θεραπευτικές ιδιότητες. Πιο συγκεκριμένα, τα κρεμμύδια και κυρίως τα κόκκινα περιέχουν μεγάλη ποσότητα κουερσετίνης, μιας ουσίας με ισχυρή αντικαρκινική δράση. Σε συνδυασμό με την ανθοκυανίνη, τη χρωστική που δίνει στα κόκκινα κρεμμύδια το χρώμα τους, καταστρέφει τα καρκινικά κύτταρα και προστατεύει τον οργανισμό.


«Βρήκαμε ότι τα κρεμμύδια είναι άξιοι πολεμιστές ενάντια στα καρκινικά κύτταρα αφού ενεργοποιούν τις δικλείδες που τα κάνουν να πεθαίνουν», δηλώνει ένας από τους φοιτητές που συμμετείχαν στην έρευνα του Πανεπιστημίου. «Για την ακρίβεια, δημιουργούν ένα αφιλόξενο, δυσμενές περιβάλλον για τα καρκινικά κύτταρα, διαταράσσοντας την μεταξύ τους επικοινωνία και άρα εμποδίζοντας την ανάπτυξη τους», εξηγεί. «Τα πειράματα έδειξαν επίσης ότι τα κρεμμύδια μπορούν να προκαλέσουν την ίδια αντίδραση στα κύτταρα του καρκίνου του μαστού και του παχέος εντέρου», συνεχίζει.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!