Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Η Πολωνία παραδέχθηκε χθες πως εισέβαλε κατά λάθος στην Τσεχία τον περασμένο μήνα, σε ένα πρωτάκουστο περιστατικό! Ο πολωνικός στρατός, μάλιστα, κάνει λόγο για «παρεξήγηση». Πως όμως φτάσαμε σε αυτή την παρεξήγηση;

Πριν από, περίπου, έναν μήνα, τα πολωνικά στρατεύματα, που επιτηρούσαν τα σύνορα, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για τον κορονοϊό, πήραν θέση δίπλα από ένα παρεκκλήσι στην τσεχική πλευρά. Συγκεκριμένα, το συμβάν έλαβε χώρα στη βορειοανατολική Μοραβία, περιοχή της ιστορικής Σιλεσίας -που εκτείνεται και στα εδάφη της Τσεχίας. Εκεί, λοιπόν, φέρεται πως παρέμειναν για αρκετές ημέρες και μάλιστα, οι στρατιώτες εμπόδιζαν τους Τσέχους να μπουν στο εκκλησάκι! 

Κάποια στιγμή, ωστόσο, έμαθαν οι τσέχικες Αρχές τι συνέβαινε και παρενέβησαν, επικοινωνώντας με τη Βαρσοβία. Όπως αναφέρει η τσεχική εφημερίδα Denik, αρχικά οι Πολωνοί είχαν πάρει θέση στην πολωνική όχθη του ρέματος. Κάποια στιγμή, όμως, για άγνωστο λόγο και αιτία, πέρασαν τα σύνορα και βρέθηκαν στην Τσεχία.

«Η ανάπτυξη στη συνοριακή αυτή θέση ήταν αποτέλεσμα παρανόησης και όχι σκόπιμη ενέργεια. Διευθετήθηκε άμεσα και η υπόθεση λύθηκε -και από την τσεχική πλευρά» ανέφερε το πολωνικό υπουργείο Άμυνας στο CNN.


ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!