Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

Η περίοδος των πανελλήνιων εξετάσεων ξεκινά και ένα από τα βασικά στοιχεία για την επιτυχία, είναι η καλή διατροφή.

Οι μαθητές πρέπει να βρίσκονται σε καλή φυσική κατάσταση για να ανταπεξέλθουν στην κούραση και το στρες των ημερών και να τρέφονται σωστά για να έχουν δύναμη και αντοχή.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές σωστής διατροφής για τους υποψήφιους φοιτητές.

Την ημέρα πριν τις εξετάσεις, καλό είναι η διατροφή του εξεταζόμενου, να περιλαμβάνει κάποιο οικείο κι αγαπητό σε εκείνο, φαγητό. Ένα πιάτο που θα του προσφέρει ευχαρίστηση και θα του ανεβάσει τη διάθεση.

Την ημέρα των εξετάσεων, δεν πρέπει ο μαθητής να πάει για εξετάσεις με άδειο στομάχι. Υπάρχει η πιθανότητα να ζαλιστεί και να μην έχει αποδοτικότητα.

Επίσης, η κατανάλωση καφέ ή άλλου καφεϊνούχου ροφήματος και ιδιαίτερα τις βραδινές ώρες, θα πρέπει να αποφευχθεί.

Όλα ξεκινούν με ένα καλό πρωινό. Το οποίο μπορεί να περιλαμβάνει κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν), ένα αμυλούχο τρόφιμο ( δημητριακά πρωινού, ψωμί ή φρυγανιές, σπιτικό κέικ). Επίσης φρούτο ή χυμό, μέλι ή μαρμελάδα.

Να καταναλώνονται μικρά γεύματα ανά 2-3 ώρες, ώστε ο μαθητής να μην αισθάνεται ούτε το αίσθημα της πείνας ούτε το αίσθημα του υπερκορεσμού.

Εξίσου σημαντικά είναι και τα ενδιάμεσα γεύματα. Ιδανικά σνακ είναι τα φρούτα, τα γλυκά κουταλιού, τα γαλακτοκομικά και τα δημητριακά.

Μεγαλύτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στο δείπνο. 
Ένα βαρύ βραδινό μπορεί να επηρεάσει την ενέργεια και την απόδοση του υποψήφιου φοιτητή.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!