Σάββατο 27 Ιουνίου 2020

H τρίτη ηλικία δυσκολεύεται αρκετά να εξοικειωθεί με το διαδίκτυο και τις ηλεκτρονικές συναλλαγές καταδεικνύει έρευνα της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. Μάλιστα σχεδόν οι μισοί (52,46%) προτιμούν  να εξακολουθούν  να εξυπηρετούνται από τραπεζικό κατάστημα.

Είναι εκείνοι που συναθροίζονται έξω από τράπεζες και ΔΕΚΟ. 
Ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι που έχουν την τάση να ακολουθούν την πρακτική του …γκισέ ακόμη και όταν βλέπουν ουρές κόσμου μπροστά τους

«Είναι σαφές το ότι υπάρχει πρόβλημα» εξηγεί στο xrisima.gr o Οικονομολόγος Παναγιώτης Καλόφωνος  και επιστημονικός συνεργάτης της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας. «Ξεκινήσαμε την έρευνα στις αρχές Μαΐου τις μέρες του κορωνοϊού, και τα αποτελέσματα είναι συγκλονιστικά. Πρόκειται για ανθρώπους της διπλανής πόρτας  που κατά συντριπτική πλειοψηφία (73,5%) δεν ξέρουν τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις τους στις ηλεκτρονικές συναλλαγές».

«Οι περισσότεροι συμμετέχοντες στην έρευνα έχουν δανειακές υποχρεώσεις. Όλο το διάστημα  της καραντίνας το τηλέφωνό μας δεν σταμάτησε να χτυπά ακόμη και  τη Μεγάλη Παρασκευή.
Ο κόσμος αγωνιούσε για τα δάνεια και τον Νόμο Κατσέλη Γυρίζοντας στη μελέτη, είδαμε ότι πολύς κόσμος δεν ξέρει ούτε τα βασικά .Τρεις στους δέκα δεν ψάχνουν τις συναλλαγές γιατί φοβούνται να μάθουν νέα πράγματα. Βλέπουμε ότι η μεγάλη πλειοψηφία προτιμά τα τραπεζικά καταστήματα, και είναι τόσο αποφασισμένοι, που αν τυχόν κλείσει κάποιο κατάστημα, ένα 20%  να αλλάξει ακόμη και τράπεζα. Είναι απίστευτο!» τονίζει  στο xrisima o οικονομολόγος Παναγιώτης Καλόφωνος.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!