Τετάρτη, 1 Απριλίου 2020

Την απόφαση της να τιμήσει τα 41 τραγούδια που θα συμμετείχαν στο φετινό ακυρωθέντα 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision ανακοίνωσε η EBU.

Πιο συγκεκριμένα η EBU σχεδιάζει για το βράδυ της 16ης Μαίου μια live δίωρη εκπομπή (22.00 ώρα Ελλάδος), στο κανάλι της Eurovision στο Youtube αφιερωμένη στους καλλιτέχνες και στα τραγούδια της Eurovision 2020 που ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. H όλη αυτή παραγωγή θα φέρει τον τίτλο: «Europe Shine A Light» που είναι εμπνευσμένος από το νικητήριο τραγούδι της Μεγάλης Βρετανίας και της Katrina «Love Shine A Light» στο διαγωνισμό του 1997.

Αναφερόμενος στο ειδικό αυτό πρόγραμμα της Eurovision ο εκτελεστικός υπεύθυνος της EBU Jon Ola Sand είπε μεταξύ άλλων τα εξής: «Δυστυχώς δεν θα υπάρξει διαγωνισμός τραγουδιού της φετινής Eurovision. Αντί αυτού, σκοπεύουμε να ενώσουμε την Ευρώπη στις 16 Μαΐου με ένα μοναδικό τηλεοπτικό πρόγραμμα για πρώτη φορά. Ενθαρρύνουμε όλους τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς που έπρεπε να λάβουν μέρος στο φετινό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision και τα μέλη της EBU σε άλλες χώρες, να στηρίξουν αυτήν την εκπομπή στο πνεύμα της ενότητας».

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!