Η τερακότα είναι η πούδρα που όλες οι γυναίκες λατρεύουν να χρησιμοποιούν τους καλοκαιρινούς μήνες ειδικότερα, αλλά και  καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους..

Όπως μαρτυρά και το όνομα της, είναι λατινικής προέλευσης αφού προέρχεται από τις λέξεις terra, cotta και σημαίνει καμένη γη. 
Γι' αυτό άλλωστε και χρησιμοποιείται είτε για να προσθέσει λάμψη και την όψη ηλιοκαμένης σταρένιας επιδερμίδας είτε ως ρουζ για να αναδειχθούν καλύτερα οι γωνίες του προσώπου.

Η χρήση της είναι πολύ απλή ενώ η παρασκευή της ακόμα ευκολότερη. Το μόνο που χρειάζεστε είναι τα παρακάτω οικονομικά υλικά που σίγουρα θα βρείτε στην κουζίνα σας. 
  
Απαραίτητα υλικά:

2 κ.σ κανέλα σε σκόνη

1 κ.γ κακάο σε σκόνη

1 κ.σ ζάχαρη άχνη

Ένα καθαρό άδειο δοχείο


Προαιρετικά:

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο της επιλογής σας, το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε από μαγαζιά με βότανα, αρώματα και φυτικά καλλυντικά.

Εκτέλεση:

Ανακατεύετε πολύ καλά την κανέλα με το κακάο μέχρι να γίνουν ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε τη ζάχαρη, η οποία θα δώσει λάμψη και φωτεινότητα στην πούδρα σας. 
Ανάλογα με τη χρωματική απόχρωση της επιδερμίδας σας και το πόσο μπρονζέ θέλετε να είναι η τερακότα επιλέγετε εσείς αν θέλετε να προσθέσετε παραπάνω ζάχαρη για να φωτίσει ή κανέλα για να γίνει πιο σταρένια αντίστοιχα.

Tip: Αφού βρείτε την κατάλληλη αναλογία που ταιριάζει στο προσωπικό σας γούστο και στην επιδερμίδα σας, μπορείτε να προσθέσετε σταγόνες από το αιθέριο έλαιο που επιλέξατε, το οποίο θα χαρίσει και επιπλέον άρωμα. Απλά να θυμάστε ότι σε αυτή την περίπτωση η σύσταση της πούδρας θα γίνει πιο στέρεα και συμπαγής.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!