Τρίτη, 17 Μαρτίου 2020

Η πανδημία του κορονοϊού έχει οδηγήσει στην αναβολή μεγάλων αθλητικών γεγονότων όπως είναι είναι το Euro 2020 και το Κόπα Αμέρικα, ωστόσο δεν φαίνεται να ισχύει το ίδιο και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. 

Ήδη έχουν αρχίσει τα σενάρια για μετάθεση τους τον Οκτώβριο, όπου είχαν διεξαχθεί και οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 1964. Αυτό όμως για να πραγματοποιηθεί πρέπει ν΄αλλάξει το καλεντάρι σ' όλα τα Ολυμπιακά αθλήματα. Οι εκπρόσωποι των παγκοσμίων ομοσπονδιών των αθλημάτων έχουν ζητήσει από την ΔΟΕ να εξετάσει τα αιτήματα τους όσο αφορά τους αγώνες και τον τρόπο Ολυμπιακής πρόκρισης. 

Στο τραπέζι έχει πέσει το σενάριο της ακύρωσης των προ-ολυμπιακών τουρνουά στα ομαδικά αθλήματα όπως το μπάσκετ, ενώ θολό παραμένει το τοπίο σε στίβο και κολύμβηση καθώς έχουν ακυρωθεί όλες οι μεγάλες διοργανώσεις μέχρι το Μάϊο όπου οι αθλητές θα έπιαναν τα όρια εισαγωγής στους αγώνες.

Η ΔΟΕ προσπαθεί να κερδίσει χρόνο ώστε βαδίζοντας προς το καλοκαίρι όπου και θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση με την πανδημία του κορονοϊού να πάρει τις τελικές αποφάσεις της για το αν θα γίνουν φέτος ή όχι οι Ολυμπιακοί αγώνες.

Για την ιστορία οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο είναι προγραμματισμένοι για τις 24 Ιουλίου μέχρι τις 9 Αυγούστου, ενώ το κόστος τους ξεπερνά τα 10 δις δολάρια.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!