Τρίτη, 11 Φεβρουαρίου 2020

Σκέψεις για εισαγωγή του μαθήματος των αγγλικών και της φυσικής αγωγής στα νηπιαγωγεία και σε μαθητές ηλικίας 5 ετών κάνει το υπουργείο Παιδείας ενώ οι δάσκαλοι εμφανίζονται προβληματισμένοι.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, προανήγγειλε την αναμόρφωση των προγραμμάτων σπουδών στα Νηπιαγωγεία αναφέροντας πως «στόχος είναι τα παιδιά να γίνονται συστηματικοί αποδέκτες της εκπαίδευσης από μικρή ηλικία ώστε να βελτιώνονται οι αποδόσεις εν συνεχεία, στο Γυμνάσιο και το Λύκειο».

«Πρωταρχικό μας μέλημα είναι να επενδύσουμε στο διετές υποχρεωτικό Νηπιαγωγείο με Αγγλικά, Φυσική Αγωγή και με άλλα μαθήματα, να εμπλουτίσουμε το Πρόγραμμα Σπουδών στα Νηπιαγωγεία, το οποίο δεν έχει αναμορφωθεί από το 2002», δήλωσε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ) αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις αναφέροντας πως η κυρία Κεραμέως «αγνοεί τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του Νηπιαγωγείου». Η ΔΟΕ σχολίασε πως τον 21ο αιώνα το Νηπιαγωγείο δεν μπορεί να στηρίζεται σε προγράμματα σπουδών που οργανώνονται αποκλειστικά με γνωστικά αντικείμενα. Παράλληλα αναφέρει πως το θέμα τέθηκε σε πρόσφατη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας αλλά δεν συζητήθηκε.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!