Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2020

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της Γερμανίας πως η Ελλάδα δεν είναι στη λίστα των καλεσμένων χωρών στη διάσκεψη για το μέλλον της Λιβύης.

Από τη μια η κυβέρνηση προσπαθεί να μπαλώσει μια από τις χειρότερες διπλωματικές ήττες των τελευταίων ετών για την χώρα, ζητώντας έστω και την τελευταία στιγμή να βρεθεί "από το παράθυρο" στην συνάντηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης και από την άλλη το κύρος της χώρας στο εξωτερικό καταποντίζεται μιας και δεν έχει λόγο και ρόλο στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και μάλιστα σε περιοχή που αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την ΑΟΖ της.

Την δική του παρέμβαση έκανε ο Νίκος Κοτζιάς, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, που χειρίστηκε την προηγούμενη διάσκεψη για την Λιβύη που διοργανώθηκε από την Ιταλία και την Ελλάδα εκπροσώπησε ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

«Οταν Ιταλοί ετοίμαζαν διασκεψη Παλέρμο για Λιβύη τους έστειλα προκαταβολικά σαφές μήνυμα.  Χωρίς παρακάλια: "καμία απόφαση δεν θα προχωρήσει αν δεν κληθεί η Ελλάδα. Αλλιώς το βέτο θα είναι στο τραπέζι Συμβουλιου ΥΠΕΞ ως προς θέματα διάσκεψης". Έτσι οφειλαν να κινηθούν και τώρα» έγραψε στο twitter ο Νίκος Κοτζιάς.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!