Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020

ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 16 19/01/20
Οι προσπάθειες της Αρίν και της Ειρήνης να εντοπίσουν τη Λουσίλ στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης συνεχίζονται. Η Σοφία µε τον γιατρό Νικολαΐδη αγωνιούν προσπαθώντας να μάθουν κάτι για την Ιφιγένεια. 
Η αγωνία για την τύχη της κόρης τους κορυφώνεται. 
Την ίδια στιγμή, ο Καρτάλ υποψιάζεται ότι ο Κερέμ ευθύνεται για την απόδραση της Ιφιγένειας.

Πατέρας και γιος «έρχονται στα χέρια» μέσα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας. 
Εξάλλου, στο Παρίσι ο Ζαχάρωφ, παρακολουθώντας τις ραγδαίες εξελίξεις στην πατρίδα, σκέφτεται να μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη.
Στην Αμισό, η Ευγενία µε τη Βασιλική αποφασίζουν να αναλάβουν εκείνες τη φροντίδα των κτημάτων, μετά την εγκατάλειψή τους από τους εργάτες που απειλήθηκαν από τον Οσμάν.
Στην Πόλη, ο Κερέμ αιφνιδιάζεται ξαφνικά από τον Μίλτο. Εκείνος θέλοντας να μάθει πού βρίσκεται η Ιφιγένεια τού επιτίθεται. 
Ένας απρόσκλητος επισκέπτης κάνει την εμφάνισή του στο σπίτι των Νικολαΐδηδων. 
Είναι ο Μίλτος, ο οποίος τους ενημερώνει ότι η Ιφιγένεια «το έσκασε». 
Το ίδιο βράδυ ο Ονούρ Ασλάν, µε δύο ένστολους, εισβάλλει µε τη βία στο σπίτι των Νικολαΐδηδων αναζητώντας την Ιφιγένεια. 
Ο Θέμης αποφασίζει να εγκαταλείψει την κρυψώνα του στο βουνό για να συναντήσει κρυφά τους αγαπημένους του.

Ο ντελάλης διατάζει την εκκένωση της Αμισού από τους χριστιανούς κατοίκους. 
Τους ενημερώνει ότι δεν πρόκειται για μετεγκατάσταση, αλλά για προσωρινή μετακίνηση και ότι δεν χρειάζεται να πάρουν μαζί όλα τα υπάρχοντά τους. 
Την επόμενη μέρα στην πλατεία της Αμισού ο κόσμος είναι μαζεμένος µε όλα του τα υπάρχοντα, έτοιμος να αναχωρήσει. Όλων τα βλέμματα δείχνουν τον πόνο για τις ζωές που αφήνουν πίσω.

.ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!