Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019

Ένας σκύλος έγινε αιτία να ξεσπάσει φωτιά σε σπίτι όταν κατάφερε να ανάψει μόνος του τον φούρνο μικροκυμάτων. 

Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ο σκύλος ράτσας τύπου χάσκυ, τον οποίο είχαν αφήσει μόνο του στο σπίτι στην περιοχή του Έσεξ, άναψε την συσκευή, που βρισκόταν πάνω στον πάγκο της κουζίνας.

Το πακέτο με στρογγυλά ψωμάκια, που βρισκόταν μέσα στον φούρνο μικροκυμάτων, άρχισε να καίγεται με αποτέλεσμα να ξεσπάσει μικρή φωτιά. 

Ο ιδιοκτήτης, που δεν βρισκόταν στο σπίτι εκείνη την στιγμή, ειδοποιήθηκε για την φωτιά μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του. 

Η πυροσβεστική ανέφερε πως η συσκευή του ιδιοκτήτη τούς επέτρεψε να βλέπουν ζωντανά από την κάμερα που είχε τοποθετηθεί στο σπίτι.

Ο επόπτης του σταθμού χαρακτήρισε το περιστατικό «πολύ περίεργο», προσθέτοντας πως οι πυροσβέστες βρήκαν την κουζίνα γεμάτη καπνό, αλλά φρόντισαν η φωτιά να μην επεκταθεί και στο υπόλοιπο σπίτι. 

Επίσης τόνισε πως ο φούρνος μικροκυμάτων δεν θα πρέπει να λειτουργεί ως αποθηκευτικός χώρος τροφίμων, όταν δεν χρησιμοποιείται. «Πάντα να έχετε τον φούρνο μικροκυμάτων καθαρό και χωρίς τρόφιμα ή άλλες συσκευασίες μέσα. 

Παιδιά ή ζώα μπορούν να τον ανάψουν πολύ ευκολότερα από ό,τι νομίζετε, οπότε μην το διακινδυνεύετε», σημείωσε ο Geoff Wheal. 
Ο σκύλος δεν τραυματίστηκε, διευκρίνισε η πυροσβεστική.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!