Παρασκευή, 6 Δεκεμβρίου 2019

Το κοινωνικό μέρισμα ανακοινώθηκε και επίσημα χθες από τον ίδιο τον Χρήστο Σταϊκούρα και πλέον οι δικαιούχοι καλούνται να κάνουν τις αιτήσεις ώστε να πάρουν τα χρήματα, που θα είναι 700 ευρώ για κάθε νοικοκυριό.

Ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 έδωσε διευκρινίσεις για το κοινωνικό μέρισμα, το ύψος του, τους δικαιούχους και τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί.

Αναφερόμενος στις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα, ο Χρήστος Σταϊκούρας είπε πως ετοιμάζεται η ίδια με την περσινή πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, κυρίως επειδή είναι απαραίτητη η δήλωση του iban. 
Εκτίμησε ότι η εφαρμογή θα ανοίξει στις 17 Δεκεμβρίου, με σκοπό να κλείσει στις 26 του μήνα και να καταβληθούν τα χρήματα πριν από τις 31 Δεκεμβρίου.

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις πως τα χρήματα για το κοινωνικό μέρισμα (175 εκατ.) δεν είναι πολλά, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως θα ήταν «ευτυχής να μοιράζω λεφτά, αυτά όμως δεν υπάρχουν. 
Οφείλω να ενεργήσω με υπευθυνότητα και σοβαρότητα». 

Και επιτέθηκε στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως «έξι μήνες πριν μοίρασε στους συνταξιούχους χρήματα και εξάντλησε αυτό που προσδοκούν τώρα οι πολίτες».
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!