Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Πέθανε σε ηλικία 70 ετών ο Γιώργος Ζήκας, μια εμβληματική μορφή του λαϊκού τραγουδιού της περίφημης σχολής της Θεσσαλονίκης. 
Ο Γιώργος Ζήκας γεννήθηκε στις 16 Μαΐου του 1949. 

Ήταν λαϊκός συνθέτης, στιχουργός, μπουζουξής αλλά και ερμηνευτής και ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του λαϊκού τραγουδιού των τελευταίων 35 χρόνων.

Ο Διονύσης Σαββόπουλος ήταν ο άνθρωπος που τον «έσπρωξε» στη δισκογραφία, το 1985 με τα τραγούδια του δίσκου «Με τα φεγγάρια χάνομαι», που τραγούδησαν ο Σταύρος Λογαρίδης και η Ελευθερία Αρβανιτάκη. 

Από το 1985 ως σήμερα έχει γράψει περίπου 100 τραγούδια.

Ο Γιώργος Ζήκας ­ ήταν ένας Θεσσαλονικιός που ζούσε έξι μήνες τον χρόνο στη Θεσσαλονίκη και άλλους έξι, τους θερινούς, στην Πάρο ­ δεν εμπνεύστηκε ποτέ τραγούδια έχοντας στο μυαλό του το πρότυπο ενός τραγουδιστή. 
Δεν τον περιόρισε ποτέ η ιδέα ενός δίσκου. 
Γι΄ αυτό τα τραγούδια του πολλές φορές τροποποιήθηκαν στο στούντιο, την ώρα της ηχογράφησης.

Δισκογραφία – Προσωπικοί Δίσκοι

1985 Με τα φεγγάρια χάνομαι (Lyra)
1987 Σώπα κι άκουσε (Lyra)
1990 Σβήστα όλα (Lyra)
1994 Γουστάρω (Ακτή)
1997 Μια ζωή στην ίδια τάξη (Polydor)
1998 Πάμε νότια (Lyra)
2007 Είτε έχεις είτε δεν έχεις
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!