Άλλη μια χρονιά πέρασε και αυτές τις ώρες οι περισσότεροι άνθρωποι «ζυγίζουν» τις προηγούμενες ημέρες (και νύχτες) που πέρασαν από τις ζωές τους, σαν καλοί λογιστές που κλείνουν (υπο)λογιστικά το  έτος που φεύγει. 

Σίγουρα δεν είναι εύκολο – ίσως, σε κάποιες περιπτώσεις, να έχει και λίγο «ζόρι». 
Ποιοι σε αγάπησαν, ποιους δεν θες να ξαναδείς, ποιοι σε θέλουν στη ζωή τους, ίσως και να τρέμεις να κάνεις την εν λόγω «πρόσθεση» κι «αφαίρεση». 

Όπως και να το δεις, είναι λίγο πιεστικό να κάνεις απολογισμούς, μοιάζει σαν να θες να «καθαρίσεις» με τα παλιά της ζωής σου, να τα βάλεις σε ένα αδιόρατο πατάρι, σε ένα καλά κλειδωμένο συρτάρι και να τα ξεχάσεις. 
Όμως, δεν είναι τόσο εύκολο να τα ξεχάσεις ...

Το συναίσθημα, είναι εδώ, όπως και όλα αυτά που συνέβησαν το προηγούμενο διάστημα. 

Το έγραψα και πιο πάνω, οι απολογισμοί δεν είναι εύκολη υπόθεση, κρύβουν ιστορίες που αφορούν ανθρώπους, ζωές, στιγμές – συχνά, με ολόκληρα κομμάτια πίεσης. 

Το καλό, όμως, είναι ότι με δαύτους -τους απολογισμούς, βρίσκεις ξανά τις χαμένες σταθερές σου, θυμάσαι πού θέλεις να πας. 

Φτιάξε στο μυαλό σου μια λαμπρή ιδέα, πίστεψέ την, και ακολούθησέ την στην άκρη της Γης.

Τους πιο νηφάλιους απολογισμούς τούς κάνεις όχι μόνος σου, αλλά με παρέα, με φίλους, με δικούς σου ανθρώπους - και με μια στάλα αλκοόλ για να ζεσταίνονται (και) οι ψυχές και να βγάζουν πιο εύκολα τα κρυμμένα τους. 
Αρκεί να απολαμβάνεις (πάντα) υπεύθυνα.

Καλή και νηφάλια χρονιά εύχομαι – από όλες τις απόψεις...
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!