Τα λάθη που κάνεις στην περιποίηση των μαλλιών σε κάνουν να δείχνεις λίγα ή και αρκετά χρόνια μεγαλύτερη από την ηλικία σου!

1. Καθώς μεγαλώνεις, κόβεις όλο και πιο κοντά τα μαλλιά σου: Σε αντίθεση με την άποψη που έχει επικρατήσει, το να κόψεις τα μαλλιά σου κοντά, δεν θα σε βοηθήσει να κάνεις πιο νεανική τη συνολική σου εμφάνιση. 
Να θυμάσαι πως τα μακριά ή μεσαίου μήκους, πλούσια και λαμπερά μαλλιά ενισχύουν τη θηλυκότητα αλλά και τη νεανικότητα μιας γυναίκας. 
Δώσεις μεγαλύτερη προσοχή στη φροντίδα των μαλλιών σου και μην βιαστείς να πεις «αντίο» στα μακριά μαλλιά σου.  

2. Κάνεις έντονες χρωματικές αλλαγές: Όσο πιο φυσικά είναι τα μαλλιά σου, τόσο πιο νεανική δείχνει η εμφάνισή σου. Αυτό σημαίνει πως οι έντονες χρωματικές αλλαγές, μπορούν εύκολα να σου προσθέσουν χρόνια. 
Το έντονο μαύρο και το υπερβολικά ξανθό ή κόκκινο μαλλί δεν συνιστούν επιλογές που ταιριάζουν σε ένα περισσότερο νεανικό look. 
Στην περίπτωση, λοιπόν, που επιθυμείς να βάψεις τα μαλλιά σου, προτίμησε τις περισσότερο απαλές και φυσικές αποχρώσεις και φρόντισε το χρώμα που θα επιλέξεις, να ταιριάζει στον τόνο της επιδερμίδας σου.

3. Δεν στρέφεσαι σε περισσότερο natural επιλογές: Τα προϊόντα που χρησιμοποιείς, δηλαδή το σαμπουάν, το conditioner και η κρέμα σου, μπορούν να σε βοηθήσουν επίσης να χαρίσεις μία πιο όμορφη και υγιή εμφάνιση στα μαλλιά σου. 
Αξίζει, λοιπόν, να στραφείς σε περισσότερο natural επιλογές που θα σου χαρίσουν μαλλιά φυσικά και λαμπερά. 
Σήμερα, μπορείς να ανακαλύψεις προϊόντα τα οποία περιέχουν βότανα και βασίζονται σε φυτικά συστατικά όπως το Argan Oil, το γάλα καρύδας ή τα εσπεριδοειδή και η μέντα. 
Με λίγα λόγια, λοιπόν, φρόντισε να ξεκλειδώσεις τα μυστικά της φύσης αν θέλεις να αποκτήσεις όμορφα μαλλιά, φυσικά.

4. Δεν προστατεύεις τα μαλλιά από το styling και τη θερμότητα: Αν θέλεις να διατηρήσεις τα μαλλιά σου όμορφα, λαμπερά και με υγιή εμφάνιση για πολλά ακόμη χρόνια, τότε φρόντισε να τα προστατεύεις στο εξής από τα διάφορα προϊόντα styling και τη θερμότητα του σεσουάρ ή της ισιωτικής σου. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχεις. 
Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να θυμάσαι πως τα φθαρμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά, μπορούν όντως να σου προσθέσουν χρόνια.

5. Επιλέγεις συχνά τον έντονο όγκο: Ναι, ο όγκος στα μαλλιά μιας γυναίκας είναι όμορφος και σε κάποιες περιπτώσεις, απαραίτητος. 
Δεν ισχύει όμως, το ίδιο με τον υπερβολικά έντονο όγκο. 
Διότι μπορεί η μόδα των 80s να επέστρεψε σε ό,τι αφορά τα ρούχα, ωστόσο, στην περίπτωση των hairstyles, τα πράγματα είναι πιο απλά. 
Για την ακρίβεια, οι κορυφαίοι hairstyles προτιμούν και προτείνουν τα όμορφα, φυσικά μαλλιά και καλούν τις γυναίκες να αποφεύγουν τα περισσότερο επιτηδευμένα χτενίσματα.

6. Φοβάσαι και αποφεύγεις τις αφέλειες: Όσο και αν τις αποφεύγεις, πιστεύοντας πως απευθύνονται αποκλειστικά σε νεαρά κορίτσια, η αλήθεια είναι ότι οι αφέλειες είναι «hot» και μπορούν να σε κάνουν να δείχνεις πιο νέα, στη στιγμή. 
Είτε επιλέξεις τις αρκετά κοντές αφέλειες, δηλαδή τις baby bangs, είτε τις curtain bangs (τα γνωστά «κουρτινάκια» που «τίμησαν» φέτος οι celebrities ανά τον κόσμο), το σίγουρο είναι πως θα τις χαρείς.

7. Δεν αλλάζεις ποτέ το χτένισμά σου: Τέλος, μία ακόμη συνήθεια σε ό,τι αφορά την περιποίηση των μαλλιών σου που προσθέτει χρόνια στην εμφάνισή σου, σχετίζεται με το γεγονός ότι εδώ και δέκα ή είκοσι χρόνια, επιμένεις στο ίδιο ακριβώς χτένισμα ή κούρεμα. 

Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα επισκεφτείς τον κομμωτή σου, μην διστάσεις να τον εμπιστευτείς αν σου προτείνει να κάνεις ένα καινούριο χτένισμα! 
Οι σχετικά συχνές αλλά όχι έντονες αλλαγές στα μαλλιά, θα ανανεώνουν τα looks σου!
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!