Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου 2019

Το κανάλι του Αμαρουσίου εκμεταλλεύθηκε το γεγονός ότι πλέον η ΕΡΤ εφαρμόζει μία σφιχτή οικονομική πολιτική και έκανε την κίνηση ματ με την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της μεγάλης γιορτής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Η είδηση ανακοινώθηκε επισήμως στην παρουσίαση του προγράμματος του ΑΝΤ1. 

Όταν πήρε τον λόγο ο Τζώρτζης Ποφάντης, διευθυντής προγράμματος του καναλιού του Αμαρουσίου δεν μπορούσε να κρύψει την χαρά του ως... ποδοσφαιρόφιλος όπως δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΑΝΤ1 έκανε κρούση για δικαιώματα μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Είχε καταθέσει πρόταση ύψους περίπου 9 εκατομμυρίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Μουντιάλ της Ρωσίας του 2018. Ωστόσο η ΕΡΤ κατάφερε να τα εξασφαλίσει δίνοντας 10.500.000 ευρώ.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά η αρμόδια εταιρεία για τα τηλεοπτικά δικαιώματα ζήτησε από την ΕΡΤ 8,5 εκατομμύρια ευρώ με την δημόσια τηλεόραση να αντιπροτείνει μείωση του κόστους. Όπως φαίνεται η πρόταση του ΑΝΤ1 ήταν κοντά στις απαιτήσεις και έγινε το deal.

Ο ΑΝΤ1 ενισχύει έτσι το πρόγραμμά του με μία εξαιρετικά δημοφιλή διοργάνωση, ακόμη και χωρίς τη συμμετοχής της Ελλάδας. Ακόμα είναι η πρώτη φορά που είτε Euro, είτε Μουντιάλ δε θα μεταδοθεί από την ΕΡΤ.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!