Σύμφωνα με ερευνητές της  Οξφόρδης, μέσα στα επόμενα 50 χρόνια το Facebook θα έχει περισσότερους νεκρούς εγγεγραμμένους παρά ζωντανούς.

Με βάση τα στατιστικά του 2018, εάν η ιστοσελίδα συνεχίσει να αναπτύσσετε με τον ίδιο ρυθμό, θα έχει συγκεντρώσει 4.9 εκατομμύρια νεκρούς χρήστες μέχρι το 2100. 

Εάν πάλι η ανάπτυξη του σταματούσε εντελώς το 2018 και κανείς άλλος δεν εγγραφόταν από κει και πέρα και πάλι θα είχε περίπου 1.4 εκατομμύρια νεκρούς εγγεγραμμένους. 

Με βάση τα στοιχεία αυτά λοιπόν μέχρι το 2070 φαίνεται πως τα προφίλ των ζωντανών θα είναι λιγότερα από αυτά όσων απεβίωσαν.

Για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει μια μεγάλη αμήχανη και δύσκολη συζήτηση για το τι θα γίνει με τα προφίλ όσων πεθαίνουν. 
Αυτή τη στιγμή το Facebook σου επιτρέπει να ορίσεις κάποιον ως «legacy contact», δηλαδή να επιλέξεις τον άνθρωπο που θα έχει πρόσβαση στον λογαριασμό σου μετά το θάνατο σου. 
Αυτός μετά έχει την ευθύνη να επιλέξει εάν θα διαγραφεί ο λογαριασμός σου ή αν θα μείνει online με τον τίτλο «εις μνήμην».

Και μιας και οι νεκροί στο Facebook είναι ήδη πολλοί, η πλατφόρμα μας επιτρέπει να τους καλούμε σε εκδηλώσεις και να τους ευχόμαστε χρόνια πολλά ακόμα και μετά από το θάνατό τους.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!