ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ: ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ S-400

Παρασκευή, 19 Απριλίου 2019

Την ανησυχία του για το γεγονός ότι η Τουρκία θα εξοπλιστεί με S-400 εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης μιλώντας στο Open Mind και την Έλλη Στάη. 

Ο υπουργός υποστήριξε πως η ενίσχυση από την πλευρά της Τουρκίας θεωρείται δεδομένη και εξήγησε πως το συγκεκριμένο σύστημα δημιουργεί πλεονέκτημα στον εναέριο χώρο.

«Σαν υπουργός Εθνικής Άμυνας μια τέτοια κίνηση δεν μου αρέσει, με προβληματίζει» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός και παραδέχτηκε πως η Ελλάδα θα πρέπει να κάνει κινήσεις προκειμένου να «απαντήσει» στην Τουρκία και να ανακτήσει τον έλεγχο. «Θα πρέπει με τη σειρά μας να αναβαθμίσουμε τα δικά μας συστήματα» είπε χαρακτηριστικά, αλλά όταν η Έλλη Στάη του έθεσε το ζήτημα του κόστους, ο κ. Αποστολάκης παραδέχτηκε πως «δεν υπάρχουν χρήματα για μία τέτοια κίνηση».

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας υποστήριξε πως δεν ανησυχεί για θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να συμβεί κάτι, αν «δεν κάνουμε κάποιο λάθος». Υποστήριξε ότι η Τουρκία ανέκαθεν διεκδικούσε πράγματα στο Αιγαίο και πως η τωρινή της στάση έχει να κάνει με την γενικότερη κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό της Τουρκίας, αλλά και στην ανάγκη του Ερντογάν να ικανοποιήσει το ακροατήριο του ακροδεξιού κόμματος με το οποίο συνεργάζεται.


Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναφέρθηκε στις πολύ καλές σχέσεις που έχει με τον ομολόγό του στην Τουρκία και υποστήριξε πως τον εμπιστευεται στον βαθμό που τα πράγματα παιρνούν από τα χέρια του. 
«Με τον Ακάρ γνωρίζόμαστε, έχουμε καλή σχέση και μπορούμε να μιλήσουμε απευθείας όποτε χρειάζεται και θεωρώ ότι σε αυτά που μου λέει εκφράζει με ειλικρίνεια τις απόψεις του».
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

Δεν υπάρχουν σχόλια