Η ΜΠΑΡΜΠΙ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ ΚΟΥΚΛΕΣ ΣΕ ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019Η νέα Barbie αναμένεται να βοηθήσει με τον δικό της τρόπο τα άτομα με μειωμένη κινητικότητα. Τον ερχόμενο Ιούνιο η Barbie θα κάνει την πρώτη της εμφάνιση με προσθετικό μέλος, αλλά και με αναπηρικό αμαξίδιο.

Οι νέες κούκλες είναι μέρος της νέας σειράς της Mattel ονόματι Barbie Fashionistas που έχει ως στόχο να προβάλλει στα παιδιά περισσότερα και κυρίως διαφορετικά πρότυπα ομορφιάς. 

«Ως εταιρεία μπορούμε να ανοίξουμε διάλογο γύρω από το θέμα των ειδικών αναγκών συμπεριλαμβάνοντάς τις μέσα στη σειρά μόδας ώστε να διευρύνουμε την παρουσίαση μια πολυδιάστατη άποψης της ομορφιάς», γράφει η σχετική ανακοίνωση της Mattel.

Πιο συγκεκριμένα, η Mattel συνεργάστηκε με την 13άχρονη ακτιβίστρια Τζόρνταν Ριβς που γεννήθηκε χωρίς αριστερό πήχη χεριού για να δημιουργήσει μία κούκλα με προσθετικό μέλος που θα μπορούσε να αφαιρεθεί προκειμένου να είναι πιο ρεαλιστική η εμπειρία κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Παράλληλα, η εταιρεία ένωσε τις δυνάμεις της και με την παιδιατρική κλινική UCLA Mattel, όπως και με ειδικούς για να σχεδιάσουν το εν λόγω αμαξίδιο που αποτελεί το αξεσουάρ που ζητούν ολοένα και περισσότερο οι φανς της Barbie. 

«Ένα μεγάλο σύμβολο της κοινωνίας όπως η Barbie τώρα επιδεικνύει ή δείχνει ότι υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ανθρώπων [...] που μπορούν να είναι ελκυστικοί και να θέλουν τα παιδιά να παίξουν μαζί τους», δήλωσε ο Κερτ Ντέκερ, ο επικεφαλής του εθνικού δικτύου για τα δικαιώματα των ανθρώπων με αναπηρίες. 

Πρόσθεσε μάλιστα ότι ελπίζει πως οι νέες κούκλες θα μπορέσουν να αφαιρέσουν από αυτούς τους ανθρώπους τη «ρετσινιά» που επικρατεί ώστε τα παιδιά να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θα πρέπει για παράδειγμα να ντρέπονται ή να αισθάνονται μειονεκτικά. 

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

Δεν υπάρχουν σχόλια