Σίγουρα, όσοι έχουν σκύλο, έχουν αναρωτηθεί τι μπορεί να ονειρεύεται όταν κοιμάται αλλά μέχρι στιγμής δεν υπήρχε κάποιο αξιόπιστο επιστημονικό συμπέρασμα πάνω σε αυτό το ερώτημα. 

Η ψυχολόγος Deirdre Barrett από το πανεπιστήμιο Harvard έδωσε την πρώτη επίσημη απάντηση: Οι σκύλοι πιθανότατα ονειρεύονται τους ιδιοκτήτες τους!


Όπως υποστηρίζει η Barrett, παρόλο που δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστωθεί με βεβαιότητα τι ακριβώς βλέπουν στον ύπνο τους, το συμπέρασμα είναι πως στα όνειρά τους αντλούν στοιχεία από την καθημερινότητά τους.


“Οι άνθρωποι ονειρεύονται τα πράγματα που τους κεντρίζουν το ενδιαφέρον μες στην ημέρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να θεωρούμε πως τα ζώα διαφέρουν. 


Από την στιγμή που οι σκύλοι είναι εξαιρετικά δεμένοι με τους ιδιοκτήτες τους, είναι πολύ πιθανό ο σκύλος σας να ονειρεύεται το πρόσωπό σας, την μυρωδιά σας και το αν σας ευχαριστεί ή σας ενοχλεί” αναφέρει η Barrett. 


“Ο καλύτερος τρόπος για να έχουμε εμείς και τα παιδιά μας όμορφα όνειρα είναι να ζούμε ευτυχισμένα στην καθημερινότητά μας, αν κοιμόμαστε σε ασφαλές μέρος και άνετο περιβάλλον. 
Αυτό είναι ό,τι καλύτερο και για τα όνειρα των σκύλων”.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!