ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΥΦΙΣΤΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΘΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ.Η καθημερινή ορθοστασία επί πέντε ώρες έχει σημαντικές επιπτώσεις στα κάτω άκρα, καθώς προκαλεί έντονη μυική κόπωση.

Πρόσφατη έρευνα επιβεβαίωσε το γεγονός και οι επιστήμονες τονίζουν πως αυτό μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για μακροχρόνιο πόνο στην πλάτη και μυοσκελετικές διαταραχές.


Δύο ώρες ορθοστασίας, από την άλλη πλευρά, στη δουλειά δεν σχετίζονται με προβλήματα, όμως όσο αυξάνονται οι ώρες είναι πιθανό να έχουν καθοριστική επίδραση, αναφέρει η συγγραφέας της μελέτης Maria-Gabriela Garcia, από το τμήμα επιστημών υγείας του Πανεπιστημίου ETH της Ζυρίχης. 
Τα ευρήματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση Human Factors, ενώ ο βασικός στόχος της μελέτης ήταν να βρεθούν στοιχεία για το εάν η παρατεταμένο ορθοστασία επηρεάζει μακροπρόθεσμα και με άλλους τρόπους την υγεία.

Τι μπορείτε κάνετε

-Προσπαθήστε να κάνετε τακτικά μερικά βήματα αντί να μένετε στατικά όρθιοι σε μία θέση.

-Οι διατάσεις των μυών των κάτω άκρων και του πέλματος αρκετές φορές στη διάρκεια της ημέρας συμβάλλουν στο να μειωθεί ο πόνος στο τέλος της ημέρας.

-Γυμναστείτε. Οι γυμνασμένοι και δυνατοί μύες θα σας βοηθήσουν να διατηρείτε μια σωστή στάση σώματος ακόμη και όταν θα είστε κουρασμένοι μυικά.

-Χρησιμοποιείτε υποπόδιο ώστε να ακουμπάτε εναλλάξ τα πόδια σας όταν είστε όρθιοι, καθώς αυτή η στάση βοηθάει στο να μην επιβαρύνεται τόσο η μέση.

-Οι γυναίκες, καλό είναι να αποφεύγουν τα ψηλά τακούνια αλλά και τα εντελώς ίσια παπούτσια. Το ιδανικό είναι παπούτσια από μαλακό δέρμα με τακούνι 3-4 εκατοστών ή αθλητικά παπούτσια.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!

Δεν υπάρχουν σχόλια