Καθημερινή ενυδάτωση. Ακριβώς επειδή η υγρασία βρίσκεται στο αποκορύφωμά της δεν σημαίνει ότι εσείς μπορείτε να παραλείψετε την ενυδατική σας κρέμα. 
Το έκζεμα οφείλεται σε προβλήματα με το φράγμα υγρασίας της επιδερμίδας σας, όχι με την ποσότητα της υγρασίας στον αέρα. 
Ίσως, όμως, να είναι καλύτερα να χρησιμοποιείτε λιγότερο λιπαρού τύπου προϊόντα δέρματος.

Κλιματισμός. Όταν είστε σε κλειστό χώρο, να τον διατηρείτε δροσερό, όσο αυτό είναι εφικτό. 

Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε ένα ανεμιστήρα αν δεν έχετε κλιματισμό στον χώρο. 
Επίσης, προσπαθήστε να διατηρείτε την υγρασία σε επίπεδο που να μην υπερβαίνει το 50%.

Επιλέξτε ένα υποαλλεργικό αντηλιακό. Ακόμα κι αν το φως του ήλιου μπορεί να σας βοηθήσει με το έκζεμα, θα πρέπει να βάζετε πάντα αντηλιακό από τη στιγμή που θα βρίσκεστε σε εξωτερικό χώρο. 

Για να αποφύγετε ερεθισμούς στο δέρμα σας, επιλέξτε προϊόντα που είναι χαρακτηρισμένα ως υποαλλεργικά. 
Και να αποφεύγετε πάντα όποιο προϊόν έχει πρόσθετα αρώματα, βαφές και αλκοόλες.

Αποφύγετε αντιβακτηριακά προϊόντα δέρματος. Ίσως μπείτε στον πειρασμό να τα χρησιμοποιήσετε, όταν είστε έξω, αλλά αντισταθείτε. 

Η Fletcher λέει σχετικά: “Τα αντιβακτηριακά προϊόντα θα σκοτώσουν τα πολύ αδύναμα βακτήρια, γεγονός που αφήνει περισσότερο χώρο για άλλα βακτήρια και μύκητες να αναπτυχθούν. Τα δισεκατομμύρια των βακτηρίων που είναι συνήθως στο δέρμα μας βοηθούν στη διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας”. Διαλέξτε ένα ενυδατικό σαπούνι για να πλένεστε.

Προσοχή στην ένδυση. Επιλέξτε χαλαρά βαμβακερά ρούχα και μαλακά υφάσματα. Το καλοκαίρι θα πρέπει να ντύνεστε με τέτοιον τρόπο ώστε να ιδρώνετε λιγότερο για να αποφύγετε ερεθισμούς στο δέρμα.


Κάντε ντους πιο συχνά. Οι καλοκαιρινές δραστηριότητες μπορεί να σας εκθέσουν σε γύρη (δέντρα, φυτά), ιδρώτα, αλάτι (θάλασσα), άμμο (παραλία) και χλώριο (πισίνα). 

Αν και αυτά δεν προκαλούν σε όλους έξαρση στο έκζεμα, εντούτοις είναι καλή ιδέα να κάνετε συχνά ντους για να απομακρύνετε αυτές τις ουσίες από το δέρμα σας. Επωφεληθείτε από τυχόν υπαίθριες ντουζιέρες στην παραλία και την πισίνα.

Διαχειριστείτε τις αλλεργίες σας. Αν έχετε εποχικές αλλεργίες, αρχίσετε να παίρνετε τα αντισταμινικά σας λίγο πριν την έναρξη της σεζόν και όχι αφότου δείτε τα πρώτα συμπτώματα.

Απολαύστε το καλοκαίρι, αλλά μην σταματήσετε το πρόγραμμα θεραπείας για την δερματίτιδα. Ακόμη και ένα μικρό εξάνθημα, αν αφεθεί χωρίς θεραπεία, μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της μόλυνσης. Θα απολαύσετε τις διακοπές σας καλύτερα, αν δεν ανησυχείτε διαρκώς για το έκζεμα από την δερματίτιδα.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!