ΦΤΙΑΞΤΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ.!!!!


Δείτε μια super, φανταστική, πανεύκολη συνταγή για το πως φτιάχνουμε τυρί κρέμα με γιαούρτι μόνο. Η συνταγή είναι του Άκη Πετρετζίκη και στο βίντεο φαίνεται πόσο εύκολα γίνεται.

Υλικά
Γιαούρτι και αλάτι.
Η δοσολογία  στο αλάτι είναι:1 κιλό γιαούρτι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι.Για λιγότερη ποσότητα :μισό κιλό γιαούρτι μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι.

Πως το φτιάχνουμε:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
Σε ένα άλλο μπολ καλύπτουμε το εσωτερικό του με ένα τουλουπάνι, έτσι ώστε να εξέχουν οι άκρες του,  και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
Αν δοκιμάσουμε το μείγμα θα είναι πολύ αλμυρό αλλά αυτό δεν πρέπει να μας ανησυχεί γιατί καθώς θα φεύγει το νερό θα φύγει και το αλάτι μαζί. Το γιαούρτι θα κρατήσει όσο αλάτι πρέπει ακριβώς. 
Μαζεύοντας τις τέσσερις άκρες από το τουλουπάνι , σα δισάκι, δένουμε καλά με ένα σπάγγο έτσι ώστε το γιαούρτι να γίνει μία μπάλα καλυμμένη από το τουλουπάνι. 
Τις δύο άκρες του ίδιου σπάγγου τις δένουμε σε μία ξύλινη κουτάλα η οποία θα μας βοηθήσει να στερεώσουμε το τουλουπάνι με το γαιούρτι για να στραγγίξει και να φύγει το περιττό νερό.

Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε το τουλουπάνι και στερεώνουμε την κουτάλα, στην οποία είναι δεμένο, στο χείλος της κατσαρόλας έτσι ώστε να κρέμεται το τουλουπάνι και να στραγγίζει το γιαούρτι.
Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να πιέσουμε εμείς το τουλουπάνι. Το αφήνουμε να στραγγίξει μέσα στο ψυγείο για 1 με 2 μέρες (εάν δεν είστε ανυπόμονοι είναι καλύτερα να το αφήσετε να στραγγίξει 2 μέρες).
Αφαιρούμε την κατσαρόλα από το ψυγείο και το τουλουπάνι από την κατσαρόλα. Ανοίγουμε το τουλουπάνι κόβοντας και αφαιρώντας το σπάγγο και πέρνουμε το τυρί από μέσα που είναι έτοιμο. 
Δείτε και τον τρόπο της φωτο για να το κρεμάσετε στο ψυγείο ώστε να αποφύγετε την κατσαρόλα στο ψυγείο που πιάνει πολύ χώρο 

Διατηρείται στο ψυγείο για 3-4 ημέρες ή σε δοχείο με λάδι για μεγαλύτερο διάστημα!

Για το δοχείο μπορείτε να πλάσετε το τυρί σε μπαλάκια και να τα βάλετε στο λάδι.


Χρησιμοποιήσουμε το τυρί κρέμα για να φτιάξουμε κρητικό ντάκο ή ότι άλλο μας αρέσει.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!