Δείτε κάποια μυστικά για να βγαίνουν τα τηγανιτά λαχανικά σας καλύτερα.

Όσο πιο λεπτά τόσο πιο τραγανά: Η σάρκα των περισσότερων λαχανικών έχει πολύ νερό. Ακόμη και αλευρωμένα εξωτερικά ή περασμένα σε κουρκούτι, το εσωτερικό παραμένει αναγκαστικά ζουμερό. Το καυτό λάδι τηγανίζει και ξεροψήνει το μέρος των λαχανικών που έρχεται σε επαφή. Αν οι φέτες είναι χοντρές, το εσωτερικό υπερτερεί και τα λαχανικά έχουν στο δάγκωμα την γνωστή μαλακιά υφή.  Όσο πιο λεπτές λοιπόν, είναι οι φέτες τους, τόσο πιο ξεροψημένα γίνονται.


Πολύ και καυτό λάδι: Κρατσανιστά λαχανικά με λίγο λάδι δεν γίνονται. Ούτε αν το λάδι δεν έχει κάψει πολύ πολύ καλά. Ιδανικό σκεύος η απλή φριτέζα και τα μάτια με γκάζι. Αν χρησιμοποιείτε τηγάνι, καλό είναι να έχει κάποιο βάθος, πράγμα που μειώνει και το πασάλειμμα της κουζίνας, μια και ό,τι πιτσιλάει γύρω-γύρω δεν βγαίνει εκτός των ψηλότερων τειχών του σκεύους. 

Αφήστε το λάδι να κάψει καλά, πριν τα ρίξετε, αλλά, προσοχή, μην αφήσετε ποτέ, μα ποτέ το λάδι να καίει μόνο του, χωρίς την εποπτεία σας!

Αλεύρωμα αντί για κουρκούτι: Δίνει καλύτερο αποτέλεσμα ενώ κρατάει το σχήμα των λαχανικών. Το κουρκούτι δημιουργεί ένα κέλυφος και στην ουσία είναι το κέλυφος που τηγανίζεται και βγαίνει τραγανό, όχι το λαχανικό.

Κολπάκι: Έχετε παγωμένο κουρκούτι και παγωμένα λαχανικά.

Το αλάτι μπαίνει στο αλεύρι: Nαι, γιατί μετά δεν κολλάει πάνω στα τηγανισμένα λαχανικά, κάνει απλώς …γκελ.


Μια αλευρωμένη βουτιά στο νερό: Ένα μυστικό για πιο τραγανά λαχανικά και μάλιστα σε λίγο λάδι (γιατί προφανώς, όλοι οι κανόνες έχουν τις εξαιρέσεις τους) είναι να τα βουτήξετε πολύ σύντομα, όπως είναι αλευρωμένα, σε μπολ με κρύο παγωμένο νερό και ακολούθως να τα ρίξετε στο τηγάνι με το καυτό λάδι. 

Τα αλευρωμένα λαχανικά δεν θα κρατήσουν πάνω τους πολύ νερό, αλλά αυτό το ελάχιστο θα κάνει το αποτέλεσμα αισθητά πιο τραγανό.
Προσοχή ωστόσο στα χέρια σας! Eιδικά την πρώτη φορά που θα το επιχειρήσετε, φορέστε τα γάντια κουζίνας και να είστε συγκεντρωμένοι. 
Όχι, δεν είναι επικίνδυνο, αλλά με τα λίγο πιο δύσκολα, πάντα χρειάζεται η σχετική εξοικείωση!

Στάση στο χαρτί κουζίνας, όχι παρκάρισμα: Συνηθίζουμε να αδειάζουμε τα τηγανητά λαχανικά σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Θυμηθείτε ωστόσο, ότι αυτό είναι ένα στάδιο εντελώς μεταβατικό. 

Τα τηγανητά δεν πρέπει να μείνουν για πολύ πάνω σ’ αυτό το χαρτί που σε λίγο, θα έχει μουσκέψει απ’ το λάδι και θ’ αρχίσει να τα μαλακώνει. 
Μεταφέρετέ τα στην πιατέλα σερβιρίσματος και αμέσως στο τραπέζι.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!