Η κοτόσουπα είναι ένα κλασικό γιατροσόφι που μας έφτιαχνε η μαμά μας όταν αρρωσταίναμε ως παιδιά. 

Είναι μάλιστα μια παράδοση που υπάρχει σε πολλές κουλτούρες, από την ελληνική ως την κινεζική και την αμερικανική. 

Να σημειωθεί πως ο σπουδαίος Έλληνας γιατρός της Αρχαιότητας Κλαύδιος Γαληνός είχε επισημάνει από τον 2ο π.Χ. αιώνα ότι η κοτόσουπα μπορεί να ανακουφίσει από την ημικρανία, τον πυρετό ή ακόμη και τη λέπρα. Πού οφείλεται όμως η καταπραϋντική δράση της κοτόσουπας;

Η Δρ Τζούλιαν Σλαγκ από το βρετανικό Πανεπιστήμιο του Χαλ παρουσιάζει τα επιστημονικά δεδομένα που επιβεβαιώνουν ότι η κοτόσουπα είναι το ιδανικό «γιατρικό» για τα κρυολογήματα και άλλου είδους ιώσεις.

- Το 1978, ο Marvin Sackner εκπόνησε επιστημονική μελέτη που κατέδειξε ότι η κοτόσουπα παρέχει ανακούφιση σε ασθενείς που εκδηλώνουν ρινική συμφόρηση.


- Το 1980, ο Irwin Ziment απέδειξε ότι ο ζωμός του κοτόπουλου βοηθά να μειωθεί η συσσώρευση βλέννας στους πνεύμονες και μάλιστα με ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα εάν ο ζωμός περιέχει καυτερά μπαχαρικά.

- Η έρευνα του Ziment επιβεβαιώθηκε το 2000 από τον Stephen Rennard, ο οποίος υποστήριξε ακόμη πως η κοτόσουπα, επειδή μειώνει την ποσότητα βλέννας στους πνεύμονες, υποστηρίζει τη δράση των λευκών αιμοσφαιρίων ενάντια στο κρυολόγημα.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!