Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για το σκύλο σας που θα μπορούσε να τον κάνουν να κλαψουρίζει. 
Πολλά σκυλιά γκρινιάζουν το βράδυ και αυτό σας προκαλεί εκνευρισμό και χαλάει και την ήρεμη ατμόσφαιρα που υπάρχει.
Για να αντιμετωπίσετε αυτή την κατάσταση πρέπει να δείτε αν έχει κάποιο πρόβλημα ο σκύλος σας.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την γκρίνια του σκύλου σας.

1. Βρείτε γιατί ο σκύλος σας κλαψουρίζει
Εάν μπορείτε να καταλάβετε τι κρύβεται πίσω από το κλαψούρισμα του σκύλου σας, έχετε μια καλύτερη πιθανότητα να επιλέξετε τη σωστή προσέγγιση με επιτυχία στην προσπάθεια να σταματήσει το πρόβλημα αυτό.

Οι τρεις πιο κοινές αιτίες που κλαψουρίζει ένας σκύλος είναι το άγχος, η δυσφορία ή μπορεί να αναζητάει την προσοχή, έτσι ώστε να παρακολουθήσετε το σκυλί σας προσεκτικά και να δείτε πώς θα το αντιμετωπίσετε.

2. Κάντε τους βασικούς ελέγχους πριν πάτε για ύπνο

Ορισμένοι μερικές φορές παραβλέπουν τους πιό προφανείς λόγους, οπότε βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας δεν κλαψουρίζει επειδή πεινάει, διψάει ή έχει ανάγκη να ουρήσει τη νύχτα. Αποκτήστε το σαν συνήθεια πάντα να ελέγχετε το σκυλί σας τελευταίο, μετά από όλα αυτά που έχετε συνηθίσει να κάνετε. Αν χρειάζεται να ουρεί συχνά, ελέγξτε το πηγαίνοντας στον/στην κτηνίατρό σας, γιατί θα μπορούσε να έχει μια μόλυνση στα ούρα. 

3. Ελέγξτε ότι το σκυλί σας δεν κρυώνει

Μερικά σκυλιά κλαψουρίζουν τη νύχτα επειδή κρυώνουν, οπότε εάν κοιμούνται έξω, βεβαιωθείτε ότι δεν το χτυπάει ο αέρας,και φροντίστε να το πάτε σε ένα πιό ζεστό σημείο.  

4. Ασχοληθείτε με θέματα που μπορεί να αγχώνουν τον σκύλο σας

Πολλά σκυλιά κλαψουρίζουν επειδή έχουν το άγχος ότι σας αποχωρίζονται. Μια ένδειξη ότι αυτό ισχύει είναι ότι αυτό συμβαίνει κάθε φορά που το αφήνετε μόνο του, μέρα και νύχτα.  

5. Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας είναι κουρασμένο

Αν ο σκύλος σας είναι ιδιαίτερα ανήσυχος το βράδυ, τότε μπορεί να σημαίνει ότι έχει αρκετή ενέργεια πάνω του. Δοκιμάστε ένα δραστήριο παιχνίδι στον κήπο ή το σπίτι.

7. Φορέστε στο σκυλί σας ένα παλιό πουλόβερ δικό σας να το μυρίζει

Αν νομίζετε ότι το σκυλί σας κλαψουρίζει τη νύχτα επειδή ξύπνησε και σας αναζητάει, φορέστε του κάτι δικό σας που μυρίζει, π.χ. ένα παλιό πουλόβερ. Αυτό μπορεί να ηρεμήσει το σκυλί σας μέχρι το πρωί.

8. Βεβαιωθείτε ότι το σκυλί σας δεν είναι τραυματισμένο

Ο πόνος ή η δυσφορία θα μπορούσαν να κάνουν ένα σκυλί να κλαψουρίζει, για παράδειγμα ένα σκυλί μπορεί να πονάει στις αρθρώσεις του. Αν νομίζετε ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, μπορείτε να το πάτε το συντομότερο δυνατό στον κτηνίατρο.

9. Πάρτε για το σκυλί σας ένα κλουβί

Σε ένα κλουβί μπορεί να αισθανθεί όπως σαν να είναι σε ένα κρησφύγετο, οπότε αν σκέφτεστε ότι το σκυλί σας αισθάνεται λίγο ανασφαλή επειδή κοιμάται κάτω τη νύχτα, ένα κλουβί θα μπορούσε να του δώσει την επιπλέον ασφάλεια που χρειάζεται.

10. Αγνοήστε τους ενοχλητικούς θορύβους του σκυλιού σας

Αν κατά τη διάρκεια της νύχτας ο θόρυβος του σκυλιού σας είναι για να τραβήξει την προσοχή σας, ο γρηγορότερος τρόπος για να σταματήσει αυτό είναι να το αγνοήσετε παντελώς. 
Αυτό σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνεστε σε καμία περίπτωση όταν κλαψουρίζει, χωρίς να του μιλήσετε, να το αγγίξετε, ή ακόμα και να το κοιτάξετε. 
Δεν είναι πάντα ο ευκολότερος τρόπος για να εφαρμόσετε αυτή τη συμπεριφορά, αλλά εάν το σκυλί σας είναι υγιές, έχει τραφεί, έχει πιεί νερό, ασκείται και το αφήσετε να κάνει την ανάγκη του, να ξέρετε ότι σιγά σιγά με τον καιρό, αυτό θα διορθωθεί.
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!