Από τις κράμπες της περιόδου στις ορμονικές διακυμάνσεις που διαταράσσουν την ενέργεια και τον ύπνο, οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες κάθε μήνα. 

Ακολουθούν 7 φυσικά φυτά επίγειας θεραπείας από το φαρμακείο της Μητέρας Φύσης.

1. Φασκόμηλο

Οι ιθαγενείς Αμερικανοί χρησιμοποιούν το φασκόμηλο για τη θεραπεία των εξάψεων κατά την εμμηνόπαυση. Και σύμφωνα με ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Bastyr στην Ουάσιγκτον, το έλαιο στα φύλλα αυτού του φυτού μειώνει την εφίδρωση κατά τη διάρκεια της έναρξη της θερμότητας. Οι γυναίκες συνήθως πίνουν τα φύλλα φασκόμηλου στο τσάι. Ωστόσο, το τσάι μπορεί επίσης να ψύχεται και να αποστραγγίζεται σε ένα μπουκάλι για ψεκασμό στο πρόσωπο και τον λαιμό. 

Απλά αποστασιοποιηθείτε από το φασκόμηλο, αν είστε επιληπτικός, καθώς μπορεί να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο.


2. Dong Quai

Το παραδοσιακό κινεζικό βότανο, το Dong Quai (ή ακριβέστερα Angelica sinensis), έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για να ισορροπήσει το Ying και το Yang και να καταπολεμήσει την κόπωση στις γυναίκες. Για τον λόγο αυτό, το Dong Quai συχνά χρησιμοποιείται από την παραδοσιακή κινεζική ιατρική (TCM) για να αποκατασταθεί η ισορροπία. 

Αποφύγετε το Dong Quai, αν είστε έγκυος, καθώς το βότανο μπορεί να ενθαρρύνει τις συσπάσεις.


3. Μαύρο Cohosh

Η εμμηνόπαυση σχετίζεται με νυχτερινές εφιδρώσεις και εξάψεις, ενώ ο γιατρός σας μπορεί να σας έχει ήδη προτείνει το Cimicifuga racemosa ή αλλιώς το μαύρο cohosh. Σύμφωνα με έρευνα από το Εθνικό Κέντρο Συμπληρωματικής και Εναλλακτικής Ιατρικής (ένα μέρος από τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας) υποστηρίζεται ότι αυξάνει τα οιστρογόνα μειώνοντας παράλληλα άλλες προβληματικές ορμόνες που ενθαρρύνουν τις εξάψεις. 

Το μαύρο cohosh είναι ασφαλές εφ’ όσον δεν αντιμετωπίζετε προβλήματα στο ήπαρ.


4. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι λειτουργεί σχεδόν υποβοηθητικά σχεδόν σε όλα από την απώλεια βάρους μέχρι την κόπωση. Ωστόσο, το πράσινο τσάι έχει επίσης συνδεθεί από τηνΑμερικανική Αντικαρκινική Εταιρεία για την πρόληψη καρκίνων στις γυναίκες (δηλαδή, σε ορισμένους τύπους καρκίνου του μαστού) εξαιτίας των φυσικών χημειοπροληπτικών ιδιοτήτων του.

5. Feverfew

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία από το Εθνικό Ίδρυμα για τον Πονοκέφαλο, οι γυναίκες βιώνουν τις ημικρανίες τρεις φορές συχνότερα από τους άνδρες. Άλλωστε, αυτός είναι ο λόγος που οι ειδικοί προτείνουν το μάσημα χορταριού καθημερινά, ιδιαίτερα στις πάσχουσες από ημικρανία, για να καταπραΰνει τα συμπτώματα όπως πόνο στο κεφάλι, εμετό και ναυτία.

6. Cranberry

Εάν είχατε ποτέ μια λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος (UTI) μπορεί να τρέξατε να αγοράσετε χυμό cranberry κατόπιν σύστασης του γιατρού σας. Αλλά ξέρετε γιατί; 
Ο χυμός cranberry αποτρέπει τα βακτήρια coli (το είδος των βακτηρίων που προκαλεί λοιμώξεις του ουροποιητικού) από την εισβολή στην ουροδόχο κύστη και την ουρήθρα, ώστε η μόλυνση να μην προχωρήσει. 

Απλά θυμηθείτε, αν τα βακτήρια έχουν ήδη κυριεύσει τα όργανά σας, δεν μπορείτε να αποφύγετε τη χορήγηση αντιβιοτικών.


7. Τζίντζερ

Μία μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Obstetrics & Gynecology θεωρεί ότι τα 250 χιλιοστόγραμμα της ρίζας τζίντζερ βυθισμένα σε τσάι τέσσερις φορές την ημέρα αποτελούν μια αποτελεσματική θεραπεία για τη ναυτία σε γυναίκες, συμπεριλαμβανομένης της εγκυμοσύνης (πρωινή αδιαθεσία) και της εμμηνόπαυσης (αναγούλα).
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!