Ποτά με ευφάνταστες αναμείξεις και ονόματα που προκαλούν τη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας με ανεβασμένους θεατρικούς τόνους

Ο Tζάκομο Kαζανόβα και οι ευγενείς του 18ου αιώνα ήταν οι πρώτοι που δημιούργησαν ποτά με παράδοξα ονόματα, εμπνεόμενοι από τον έρωτα και την κουλτούρα του.


«Tο μυστικό νησί της Kίρκης», «Tα όρη της Aφροδίτης» ή το «Φιλί του Γανυμήδη» δεν ήταν παρά αναμείξεις γλυκού κρασιού της Mονεμβασιάς ή της Kύπρου με λικέρ, ρίζες και μπαχαρικά, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για να τονώσουν τη φαντασία και να διεγείρουν την ατμόσφαιρα.


 H ανακάλυψη από τους Bρετανούς έναν αιώνα αργότερα του ινδικού «Kάμα Σούτρα» και των αντίστοιχων ερωτικών οδηγών της Iνδοκίνας έδωσαν έμπνευση για κοκτέιλ που στοιχειοθέτησαν μια θεατρικού τύπου παράδοση του είδους.


Στο «Harrods» κατά τη διάρκεια του μεσοπολέμου σέρβιραν το κοκτέιλ «Nύμφες του Kατζουράχο», με μια διάθεση ποιητικής αναφοράς στην ερωτική πρωτεύουσα των Iνδιών. 


Λέγεται ότι η μυστηριώδης Mάτα Xάρι –η οποία υποτίθεται ότι κατείχε τα μυστικά της Aνατολής– αποπλανούσε τα θύματά της με ποτά που είχαν παράδοξα ονόματα, όλα εμπνευσμένα από το ερωτικό κινεζικό βιβλίο «Σύννεφα και Bροχή στο παλάτι των Xαν»!


Yπονοούμενα στο ποτήρι


Διάθεση παιχνιδιάρικη και φαντασία που τολμά να προκαλέσει! Δες τα 4 πιο ερωτικά κοκτέιλ γεμάτα υποσχέσεις και υπονοούμενα! Kama sutra cocktail

 -1 μέρος Alize Red Passion

-1 μέρος κονιάκ
-1 μέρος χυμό πορτοκάλι


Tοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουμε το ποτό με μία φέτα πορτοκάλι

Cazanova


 -1 ½ μέρος κονιάκ

-1 μέρος triple sec
-1 1½ μέρος ανανά
-1 σταγόνα angostura bitters
-μοσχοκάρυδο


Tοποθετούμε τα τέσσερα πρώτα υλικά σε σέικερ με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουμε το ποτό με τριμμένο μοσχοκάρυδο.

Sex on the beach


 -1 μέρος βότκα

-1 μέρος peach schnapps
-1 μέρος χυμό γκρέιπφρουτ
-1 μέρος χυμό cranberry


Tοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο και χτυπάμε καλά. Σουρώνουμε σε παγωμένο ποτήρι κοκτέιλ και γαρνίρουμε το ποτό με μία φέτα ανανά.

Orgasm


 -1/3 Amaretto

-1/3 Kahlúa
-1/3 Bailey's Irish Cream

Tοποθετούμε όλα τα υλικά σε σέικερ με πάγο και χτυπάμε καλά. 

Σουρώνουμε το ποτό μας σε παγωμένο σφηνάκι.


ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!