Λογικό είναι τα μαλλιά σας να μην είναι το ίδιο λαμπερά και το χρώμα το ίδιο έντονο, όπως των πρώτων ημερών μετά την βαφή και μάλιστα τώρα το καλοκαίρι με τον ήλιο και την θάλασσα τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. 

Όμως ακολουθώντας αυτά τα 5 tips θα διατηρήσετε το χρώμα τους σε πολύ καλό βαθμό.


 1. Πριν μπείτε στη θάλασσα ή την πισίνα, καλό θα ήταν να βρέχετε τα μαλλιά σας με καθαρό νερό. 


Με αυτό τον τρόπο τα μαλλιά σας είναι λιγότερο εκτεθειμένα στη φθορά που προκαλεί το θαλασσινό νερό ή το χλώριο αντίστοιχα.
 2. Μερικοί επίσης κομμωτές προτείνουν να απλώσετε στα μαλλιά σας λίγο λάδι καρύδας ή εναλλακτικά μια μικρή ποσότητα ελαιόλαδο πριν βουτήξετε, καθώς με αυτόν τον τρόπο δημιουργείται ένα προστατευτικό πλέγμα μεταξύ των μαλλιών και του χλωρίου ή του θαλασσινού νερού.


 3. Χρησιμοποιήστε σε καθημερινή βάση αλλά και πιο εντατικά τώρα στις καλοκαιρινές διακοπές σας, προϊόντα μαλλιών που περιέχουν φίλτρα UVA και UVB για την προστασία τους από το χλώριο, το θαλασσινό νερό και τον ήλιο- αντηλιακά μαλλιών. 4. Όταν βγείτε από τη θάλασσα ή την πισίνα και τα μαλλιά σας αρχίσουν να στεγνώνουν μη διστάσετε να απλώσετε μια ενυδατική μάσκα. Αν θέλετε επιπρόσθετα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν ειδικά για τις κατεστραμμένες άκρες σας.

 5. Μπορείτε να λουστείτε αμέσως μετά την βουτιά σας με τα ειδικά σαμπουάν και conditioners για βαμμένα μαλλιά- τα οποία προστατεύουν, ενυδατώνουν extra και δίνουν πίσω τη χαμένη λάμψη στα μαλλιά σας απ' ότι ένα απλό σαμπουάν.


Και φυσικά... δεν ξεχνάμε το καπέλο !

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!