Τα σπυράκια που κάνουν ξαφνικά την εμφάνισή τους και η επίμονη ακμή που ταλαιπωρεί την επιδερμίδα μας, δημιουργούν μια εικόνα αντιαισθητική και απωθητική τόσο για εμάς όσο και για τους άλλους. 

Πολλές φορές, μάλιστα, όταν μιλάμε κυρίως για το πρόσωπο, μας επηρεάζουν ψυχολογικά και χαλάνε τη διάθεσή μας ρίχνοντας την αυτοπεποίθηση στο πάτωμα!

 Είτε έχεις μεμονωμένα σπυράκια είτε κάποιας μορφής ακμή, μπορείς να εκμεταλλευτείς τις ακόλουθες συνταγές για τις φυσικές θεραπείες για σπυράκια που θα σε βοηθήσουν να απαλύνεις το πρόβλημα και είναι πολύ αποτελεσματικές. 


Φυσικά, αν επιμένει το θέμα και είναι πολύ σοβαρό, θα επισκεφτείς τον εδικό γιατρό. 


Επίσης, να σημειώσεις ότι ακόμη και τα αγνά υλικά καμιά φορά σε διάφορα δέρματα μπορεί να προκαλέσουν αλλεργική αντίδραση, επομένως καλό είναι πριν την εφαρμογή να δοκιμάζεις τα υλικά σε κάποιο άλλο σημείο στο δέρμα (καρπό, αγκώνα). 1. Κρέμα προσώπου για σπυράκια, στίγματα και σύσφιξη
Υλικά που θα χρειαστείς:


1 αυγό


2 κουταλιές της σούπας γάλα


1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη


Εκτέλεση:


Η πρώτη από τις φυσικές θεραπείες για σπυράκια, εξαφανίζει παράλληλα και τα μαύρα στίγματα ενώ επιπλέον βοηθάει στη σύσφιξη της επιδερμίδας του προσώπου. Η παρασκευή της κρέμας είναι πολύ απλή.


Θα ξεχωρίσεις το ασπράδι κα τον κρόκο του αυγού. Πρώτα θα χτυπήσεις ελαφρά το ασπράδι σου και έπειτα θα αναμίξεις το γάλα με τη ζελατίνη. Θα τα ενώσεις και θα αρχίσεις να ανακατεύεις όλο το μίγμα σε χαμηλή θερμοκρασία ώσπου να έχει λιώσει τελείως η ζελατίνη. Έπειτα θα κατεβάσεις από τη φωτιά και θα ρίξεις το μίγμα σε ένα μπολ αφήνοντάς το να κρυώσει. Εκεί θα προσθέσεις και τον κρόκο του αυγού και θα ανακατέψεις καλά όλο το μίγμα να γίνει ομοιογενές και να ενσωματωθούν καλά τα υλικά μας. Όλο αυτό θα γίνει μία κρέμα.


Στη συνέχεια θα καθαρίσεις το πρόσωπό σου και θα καθίσεις πάνω από τον ατμό για να βοηθήσεις τους πόρους του προσώπου να ανοίξουν. 

Έπειτα θα εφαρμόσεις το μίγμα της κρέμας που έχεις φτιάξει στο δέρμα σου απλώνοντάς το. 
Θα το αφήσεις για περίπου 20 -30 λεπτά να ενεργήσει. 
Όταν περάσει ο χρόνος που χρειάζεται, θα το αφαιρέσεις τραβώντας το από κάτω προς τα πάνω (αφού θα είναι σαν μάσκα) και θα ξεπλύνεις το πρόσωπό με νερό χλιαρό. 
Τέλος, για να μπορέσουν να κλείσουν οι πόροι σου θα ρίξεις στη συνέχεια λίγο νερό κρύο στο δέρμα.


2 . Χυμός λεμονιού για σπυράκια και ακμή
Υλικά που θα χρειαστείς:


Φρεσκοστυμμένο φυσικό χυμό λεμονιού


Λίγο βαμβάκι ή δίσκους ντεμακιγιάζ


Εκτέλεση:


Η επόμενη από τις φυσικές θεραπείες για σπυράκια, στηρίζεται στην οξύτητα του λεμονιού που έχει ως ιδιότητα να περιορίζει τα σπυράκια που εμφανίζονται ξεραίνοντάς τα αλλά και να καταπολεμά τα βακτήρια που προκαλούν την ακμή.


Η εφαρμογή είναι πάρα πολύ απλή και άμεση. Θα στύψεις λεμόνι και θα πάρεις το χυμό του και χρησιμοποιώντας βαμβάκι ή δίσκο ντεμακιγιάζ θα εφαρμόσεις το χυμό του λεμονιού πάνω ακριβώς από τα σπυράκια που θέλεις να καταπολεμήσεις ή από την πάσχουσα περιοχή αν μιλάμε για ακμή μεγαλύτερης επιφάνειας.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!