Αν είσαι ιδιοκτήτης σκύλου, τότε ίσως έχεις παρατηρήσει ότι ο τετράποδος φίλος σου κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να τραβήξει την προσοχή σου την ώρα που πας να φιλήσεις το σύντροφό σου. 
Αν δεν το έχεις παρατηρήσει, κάνε το πείραμά σου για να δεις πώς αντιδράει το δικό σου κατοικίδιο και να βγάλεις τελικά το συμπέρασμα του αν ο σκύλος σου σαμποτάρει την ερωτική ζωή σου.Γιατί ο σκύλος σου συμπεριφέρεται με αυτό τον τρόπο;

Ίσως ο σκύλος σου είναι αδιάφορος όταν έρχεσαι σε φυσική επαφή με άλλους ανθρώπους, αλλά αν δεν είναι ήρθε η ώρα να μάθεις το λόγο. Πρώτα απ” όλα η μεγάλη οικειότητα μεταξύ των ανθρώπων μπορεί να διχάσει το σκύλο. 

Οι αγκαλιές, για παράδειγμα δεν είναι συνήθεις μεταξύ των σκύλων, έτσι ο τετράποδος φίλος σου μπορεί να το βλέπει σαν απειλή. 
Τα σκυλιά επίσης μπορεί να δουν την οικειότητα σαν παιχνίδι και να θέλουν να παίξουν κι εκείνα.

Μετά έρχεται και η προσωπικότητα του κάθε σκύλου. Ορισμένες ράτσες έχουν αυξημένη αίσθηση όταν αλλάζει κάτι στο περιβάλλον που έχουν συνηθίσει. Αυτά τα σκυλιά αντιδρούν σε οτιδήποτε τους φαίνεται διαφορετικό από τα συνηθισμένα. 
Άλλα σκυλιά απλά δεν ξέρουν τι να κάνουν την ώρα που το αφεντικό τους είναι απασχολημένο και δεν έχουν πού αλλού να επικεντρώσουν την προσοχή τους.

Είναι ζήλια;


Ναι όταν ο σκύλος σου πηδάει ανάμεσα σε εσένα και το φίλο σου ή σύντροφό σου όταν έρχεστε πιο κοντά, είναι ξεκάθαρη ζήλια.  
Όταν ο σκύλος σου νιώθει ότι απειλείται η απόλυτη προσοχή που του έχεις, τότε ζηλεύει απίστευτα και αντιδράει με όποιο τρόπο μπορεί. 
Ακόμα κι όταν το επιπλήττεις για τη συμπεριφορά του, παίρνει επιβεβαίωση ότι κέρδισε την προσοχή σου και συνεχίζει.


ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!