Ξοδεύουμε διαρκώς αρκετά χρήματα σε λοσιόν ντεμακιγιάζ, ώστε να έχουμε καθαρό πρόσωπο. Μπορείς όμως να φτιάξεις οικονομικά και γρήγορα το δικό σου υγρό καθαριστικό ματιών!

Είναι πολύ σημαντικό το να μπορείς να ελέγξεις τα συστατικά που έχουν μέσα τα προϊόντα τα οποία εφαρμόζεις στο πρόσωπο σου και σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να το αμελείς.


Και εκτός από αυτό γιατί να μην δώσεις μόνη σου στον εαυτό σου την φροντίδα που του αξίζει και να εμπιστευτείς όλα αυτά τα προϊόντα που κυκλοφορούν στην αγορά, τα οποία πολλές φορές δεν είναι και αποτελεσματικά.


Γι’ αυτό  δες 2 πολύ εύκολους τρόπους για να φτιάξεις τη δική σου λοσιόν ντεμακιγιάζ ματιών!1ος Τρόπος:

Τι θα χρειαστείς:

½ κούπα λάδι καρύδας

6 κάψουλες βιταμίνης Ε
αιθέριο έλαιο λεβάντας και
1 μικρό δοχείο (όπως για παράδειγμα από σκιές ματιών)

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι να βάλεις το λάδι καρύδας στον φούρνο μικροκυμάτων ώστε να λιώσει, στην ουσία θα χρειαστείς μόλις 15 δευτερόλεπτα.


Μόλις είναι έτοιμο το λάδι σου θα πρέπει να το αδειάσεις μέσα στο δοχείο σου και έπειτα με μια καρφίτσα να ανοίξεις τρύπες στις κάψουλες της βιταμίνης Ε.


Στη συνέχεια, πρόσθεσε το περιεχόμενο από τις κάψουλες στο λάδι καρύδας και συμπλήρωσε 6 με 7 σταγόνες από το αιθέριο έλαιο λεβάντας. Τέλος, άφησε το μείγμα σου να επανέλθει σε θερμοκρασία δωματίου και με απαλές κινήσεις εφάρμοσε το με ένα βαμβάκι στα μάτια σου.


Μια εξίσου καλή ιδέα θα ήταν να αφήσεις το μείγμα όλο το βράδυ γύρω από τα μάτια σου, μιας και έχει την ιδιότητα να ενυδατώνει το ευαίσθητο δέρμα.

2ος Τρόπος:

Τι θα χρειαστείς:

Ελαιόλαδο


Χυμό από aloe vera και


1 μπουκαλάκι


Όπως βλέπεις τα συστατικά που απαιτούνται για αυτόν τον τρόπο είναι ακόμη λιγότερα. Τι θα πρέπει να κάνεις όμως;


Βάλε μέσα στο μπουκάλι σου ½ κούπα ελαιόλαδο και γέμισε το υπόλοιπο με τον χυμό από την αλόη βέρα. Σε περίπτωση που δεν θέλεις να ξοδευτείς για τον συγκεκριμένο χυμό μπορείς να χρησιμοποιήσεις και φιλτραρισμένο νερό.


Τώρα το μόνο που απομένει είναι να κλείσεις το μπουκάλι σου και να τα ανακατέψεις πάρα πολύ καλά κουνώντας το. Το ιδανικό είναι μόλις το εφαρμόσεις με το βαμβάκι στα μάτια σου να το αφήσεις για περίπου δέκα δευτερόλεπτα ώστε να αρχίσει να διαλύει το μακιγιάζ σου και μετά να το ξεβγάλεις. Αν χρειαστεί επανέλαβε την διαδικασία.


Extra tip: Αν και πάλι όλα αυτά σου φαίνονται πολυέξοδα μπορείς να βάλεις στο βαμβάκι σου μια μικρή ποσότητα από το Conditioner των μαλλιών σου, απλά με προσοχή να μην μπει στα μάτια σου. Είναι εξίσου αποτελεσματικό!
ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!