Το να βάζεις αντηλιακό είναι ο πιο σημαντικός τρόπος για να προστατεύεις την επιδερμίδα σου. Δες ποια είναι τα σημεία που συνηθίζεις να ξεχνάς.

Το κρανίο σου

Τα μαλλιά σου συνήθως λειτουργούν σαν προστατευτικό του κρανίου σου από τον ήλιο. Αν όμως, το χτένισμά σου περιλαμβάνει χωρίστρα τότε πρέπει οπωσδήποτε να βάλεις λίγο αντιηλιακό εκεί. Αν από την άλλη μεριά τα μαλλιά σου είναι πολύ ανοιχτόχρωμα δεν προστατεύται ιδιαιτέρως το κρανίο σου. Για να μη γεμίζεις αντηλιακό τα μαλλιά σου η καλύτερη λύση είναι να φορέσεις ένα καπέλο.

Τα αυτιά σου

Και τα αυτιά σου χρειάζονται προστασία καθώς αρκετές φορές ο καρκίνος του δέρματος μπορεί να ξεκινήσει από αυτά. Φρόντισε, λοιπόν, να βάζεις λίγο αντηλιακό και σε αυτά. 

Τα χείλη σου

Το κάτω χείλος σου συγκεκριμένα είναι πιο επιρρεπές στον καρκίνο του δέρματος. Χρησιμοποίησε ένα lip balm που περιέχει SPF για να είσαι καλυμμένη. 

Τα βλέφαρά σου

Πολλοί άνθρωποι φοβούνται να βάλουν αντηλιακό στα μάτια τους. Χρησιμοποίησε ένα αντιηλιακό σε στικ για να αποφύγεις τυχόν προβλήματα στην περιοχή. Επίσης μπορείς απλά να φοράς γυαλιά ηλίου που προστατεύουν από τις “κακές” ακτινοβολίες.

Το πάνω μέρος των χεριών σου

Μερικοί άνθρωποι πλένουν τα χέρια τους αφού βάλουν αντηλιακό στο σώμα τους πράγμα που δεν είναι σωστό καθώς με αυτόν τον τρόπο φεύγει το αντιηλιακό από την περιοχή. 

Το πάνω μέρος των ποδιών σου

Πολλοί είναι αυτοί που ξεχνούν να απλώνουν αντηλιακό στο πάνω μέρος των ποδιών τους. Φρόντιζε, λοιπόν, να μην το ξεχνάς καθώς είναι πάρα πολύ σημαντικό.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!