Θες να γιορτάσεις το Πάσχα κοσμικά ή προτιμάς την κατανυκτική απομόνωση; Αν φέτος έχεις αποφασίσει να ξεφύγεις λίγο σου βρήκαμε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη για να γιορτάσεις φέτος το Πάσχα, την εποχή που η φύση είναι στα καλύτερά της. Εμείς πάντως, ψηφίζουμε (και θα κάνουμε) Ανάσταση στην Ελλάδα. Εξάλλου, γιατί να τρέχουμε αλλού, όταν έχουμε τόσες ομορφιές μπροστά στα μάτια μας;


Τήνος
Στην Τήνο το Πάσχα είναι ξεχωριστό, καθώς γιορτάζουν μαζί Ορθόδοξοι και Καθολικοί. Τη Μεγάλη Παρασκευή όλοι οι Επιτάφιοι συναντώνται στην Εξέδρα της Χώρας, ενώ τελευταίος φτάνει αυτός της Παναγίας της Τήνου. Ψάλλουν για λίγο μαζί και συνεχίζουν οι καθένας την πένθιμη πορεία του προς τους δρόμους της εκάστοτε ενορίας.
Ενας από τους πιο εντυπωσιακούς Επιταφίους είναι αυτός του Aγίου Nικολάου, ο οποίος μπαίνει στη θάλασσα, ενώ σειρήνες από τα πλοία, πυρσοί και ο φλεγόμενος σταυρός δημιουργούν ένα εντυπωσιακό σκηνικό. Το έθιμο του Επιταφίου στη θάλασσα χρονολογείται τις τελευταίες δεκαετίες, όταν πνίγηκε ένας νεαρός, πολύ αγαπητός στο νησί.