Θες να γιορτάσεις το Πάσχα κοσμικά ή προτιμάς την κατανυκτική απομόνωση; Αν φέτος έχεις αποφασίσει να ξεφύγεις λίγο σου βρήκαμε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη για να γιορτάσεις φέτος το Πάσχα, την εποχή που η φύση είναι στα καλύτερά της. Εμείς πάντως, ψηφίζουμε (και θα κάνουμε) Ανάσταση στην Ελλάδα. Εξάλλου, γιατί να τρέχουμε αλλού, όταν έχουμε τόσες ομορφιές μπροστά στα μάτια μας;


ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

Τη δημοφιλία της καλοκαιρινής Σαντορίνης την ξέραμε. Αυτό που πολλοί αγνοούσαμε είναι η ιδιαιτερότητα του νησιού το Πάσχα. Τα ήθη και έθιμά του σε συνδυασμό με τις απίστευτες παραδοσιακές πασχαλινές του γεύσεις, - όπως τα σγαρδούμια, που είναι η σούπα που ετοιμάζεται το βράδυ της Ανάστασης και τα μελιτίνια, μικρά γλυκά πιτάκια γεμισμένα με μυζήθρα- δημιουργούν μία αίσθηση κατάνυξης και ηρεμίας σε όλους τους επισκέπτες.

Το Σάββατο του Λαζάρου σε διάφορα χωριά του νησιού και κυρίως στο Μεγαλοχώρι, στήνεται ο "Λάζαρος" στην πλατεία του χωριού, ένας τεράστιος σταυρός ύψους 15-20 μέτρων ο οποίος στολίζεται με δενδρολίβανο και λουλούδια. 

Τη Μεγάλη Παρασκευή την παράσταση κλέβει η περιφορά του επιταφίου στον Πύργο, όπου το χωριό στολίζεται με μικρά λιχναράκια, δημιουργώντας μία κατανυκτική ατμόσφαιρα. Το βράδυ της Ανάστασης τα βεγγαλικά δημιουργούν ένα μοναδικό υπερθέαμα σε όλες τις ενορίες του νησιού.

ΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕ LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK!