Θες να γιορτάσεις το Πάσχα κοσμικά ή προτιμάς την κατανυκτική απομόνωση; Αν φέτος έχεις αποφασίσει να ξεφύγεις λίγο σου βρήκαμε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη για να γιορτάσεις φέτος το Πάσχα, την εποχή που η φύση είναι στα καλύτερά της. Εμείς πάντως, ψηφίζουμε (και θα κάνουμε) Ανάσταση στην Ελλάδα. Εξάλλου, γιατί να τρέχουμε αλλού, όταν έχουμε τόσες ομορφιές μπροστά στα μάτια μας;

ΚΕΡΚΥΡΑ


Το Πάσχα στο πανέμορφο νησί των Επτανήσων έχει κάτι το διαφορετικό. Το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, οι κάτοικοι της Παλιάς Πόλης πετούν τεράστια κανάτια γεμάτα νερό –τους μπότηδες- από τα μπαλκόνια τους, στον περίφημο "Πόλεμο των Κανατιών", υπό τον ήχο βροντερών κανονιοβολισμών. Και από κάτω, λαοθάλασσα. Κι εκεί που η φασαρία των μπότηδων τελειώνει, οι Φιλαρμονικές ξεχύνονται στους δρόμους για να σου κάνουν παρέα την ώρα που θα απολαμβάνεις τον -προ Ανάστασης- καφέ σου σε κάποιο από τα σοκάκια της πλατείας. Εδώ πάντως το σούβλισμα του αρνιού δεν αποτελεί μέρος της παράδοσης, αν και κάποιοι πιστοί δεν το αμελούν. 


Οι Κερκυραίοι τρώνε σούπα αυγολέμονο με 2-3 κρεατικά και αφήνουν το αρνάκι για τη δεύτερη μέρα. Το μενού των ημερών περιλαμβάνει κρέας λεμονάτο με ρύζι, γαύρο και χταπόδι στον φούρνο με σκόρδο και κρέας με μακαρόνια. Για να είσαι μέσα στο κλίμα, ζήτα τα ως σοφρίτο, μπουρδέτο, παστιστάδα!