Θες να γιορτάσεις το Πάσχα κοσμικά ή προτιμάς την κατανυκτική απομόνωση; Αν φέτος έχεις αποφασίσει να ξεφύγεις λίγο σου βρήκαμε μερικά από τα πιο όμορφα μέρη για να γιορτάσεις φέτος το Πάσχα, την εποχή που η φύση είναι στα καλύτερά της. Εμείς πάντως, ψηφίζουμε (και θα κάνουμε) Ανάσταση στην Ελλάδα. Εξάλλου, γιατί να τρέχουμε αλλού, όταν έχουμε τόσες ομορφιές μπροστά στα μάτια μας;

ΧΙΟΣ

Για τους ατρόμητους ταξιδιώτες υπάρχει το πέρασμα από το "Θάνατο στην αιώνια Ζωή", κοινώς το περίφημο έθιμο του ρουκετοπόλεμου στον Βροντάδο, που έχει τις ρίζες του στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Για την ασφάλεια του κόσµου αλλά και των δηµοσιογραφικών επιτελείων από τα μεγαλύτερα διεθνή μέσα που έρχονται να καλύψουν το έθιµο, εφαρµόζεται δακτύλιος που δεν επιτρέπει τη διέλευση αυτοκινήτων και πεζών στους δρόμους του χωριού. 

Βρίσκεις το έθιμο ριψοκίνδυνο; Έχε τότε υπόψιν πως υπάρχει και το κάψιμο του Ιούδα το βράδυ της Ανάστασης στα Μεστά. Προτίμησε να πας στη Χίο αν διαθέτεις (μπορείς και να νοικιάσεις) αμάξι ή μηχανή, καθώς το νησί του Αιγαίου είναι πολύ μεγάλο σε έκταση. 

Κάνε μια περιήγηση στη χώρα, ανακάλυψε την Απλωταριά και πιες τον καφέ σου στην κεντρική πλατεία των Βουνακίων. 
Εκτός από την "σταθερή αξία" μαστίχα, να δοκιμάσεις αυγοκαλάμαρα (ομελέτα γεμιστή με κιμά) και μαριδόπιτα (μαριδάκι με κουρκούτι και κρεμμύδια στο τηγάνι).